– Sakho ba om å bli suspendert

UEFA sier at Mamadou Sakho selv ba om en midlertidig suspensjon etter å ha avlagt positiv dopingprøve. Saken ventes å bli avklart om nokså kort tid.

30. jun 2017 kl 17.24 [email protected]

Mamadou Sakho avla positiv dopingprøve etter kampen mot Manchester United i Europa League 17.mars. Stoffet det ble testet positivt på heter higenamine og er fettforbrennende.

Spilleren gjorde seg ikke tilgjengelig for spill, etter samtaler med klubben, og fra 28.april ble han gitt en midlertidig utestengelse fra all fotball på 30 dager av UEFA.

UEFA valgte ved karantenens slutt å ikke forlenge utestengelsen, og at man selv hadde startet en granskning hvorvidt stoffet som Sakho hadde testet positivt på i det hele tatt skulle være på listen til WADA (World Anti Doping Agency).

IKKE TATT UT:
IKKE TATT UT:  Mamadou Sakho ble ikke tatt ut for EM på hjemmebane.

Marc Vouillamoz, som i UEFA er sjef for saker angående doping og medisin, ble i dag sitert hos Reuters:

«Noen stoffer sørger for en automatisk suspensjon, andre gjør det ikke. I dette tilfellet ba spilleren om å bli midlertidig suspendert, av egen fri vilje, og UEFA godtok den forespørselen.»

Sakho er nå fri til å spille fotball, men ble ikke tatt ut i troppen til Frankrike til EM på hjemmebane.

«Så vidt jeg vet, vil disiplinærkomiteen avgjøre denne saken ganske raskt», fortsetter Vouillamoz.

«Det er blitt innhentet informasjon fra eksperter og dokumentasjon er blitt sendt videre til spilleren. Nå har spilleren mulighet til å uttale seg, og så snart spilleren har kommet med sin oppfatning, vil kommisjonen hurtig se på saken.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]