Slik kommer Liverpool-spillerne seg videre i EM

12 spillere fra fem land, det er fullt mulig at de røde fra Anfield får dusinet fullt også når cupkampene tar til i Euro 2016.

30. jun 2017 kl 18.11 Torbjørn Flatin

Tre seire, en uavgjort og et tap for «våre» land i 2. runde i gruppespillet i EM. Vi har sett nærmere på hva som skal til for at Liverpools spillere skal ta seg videre til 1/8 finalene i Frankrike.

England – Clyne, Henderson, Milner, Lallana, Sturridge

Med seier på overtid mot Wales har Daniel Sturridge i realiteten allerede sendt England videre. De har fire poeng og kan ikke bli svakere enn nr. 3 i gruppe B. England – Slovakia og Wales – Russland spilles på mandag kveld. England vinner sin gruppe med seier, mens de må unngå tap i siste kamp samtidig som Wales ikke vinner dersom de fortsatt skal toppe.

Veien videre: Vinneren i gruppe B møter et treerlag, mens toeren skal spille mot toeren i Gruppe F. Det behøver ikke å bety så stor forskjell i 1/8 finalen, men toeren vil deretter sannsynligvis møte Frankrike i en eventuell kvartfinale.

Wales – Allen, Ward

Uavgjort mot russerne gir fire poeng og 3.plass, noe som skal være nok til avansement. Seier og waliserne er minst topp to. Med tap kan det fortsatt bli 3.plass i gruppa, dersom England slår Slovakia, men tre poeng kan bli snaut blant treerlagene.

Veien videre: Waliserne vil være mer enn fornøyd med å gå videre, men greier de å bli nr.2 i gruppa møter de toeren i gruppe F, noe som fort for eksempel kan bli Ungarn dersom Portugal og Cristiano Ronaldo får stilt inn siktet.

Wales:
Wales:  Laget som tapte mot England og Daniel Sturridge på målstreken.

Slovakia – Skrtel

Noe av samme situasjonen som Wales, selv om de tapte innbyrdes mot waliserne og vil forsvinne ut hvis begge lagene taper siste kamp. Uavgjort skal holde til avansement, mot England, mens videre spill i EM henger i en tynn tråd ved tap.

Veien videre: Hvis treeren i gruppe B går videre kan Tyskland være en mulig motstander i 1/8 finalen.

Tyskland – Can

Uavgjort mot Polen gjør at tyskerne nok vil ta på seg arbeidshanskene også i siste kamp mot Nord-Irland. Må i praksis få et like bra resultat som det Polen har mot Ukraina, hvis man ikke da skulle tape mot irene, for å vinne gruppe C. Bare teori gjør at Tyskland ikke skal gå videre i turneringen.

Veien videre: Noe av samme situasjon som England. Seier i sin gruppe gir møte med en treer i neste kamp, toeren i gruppe C møter toeren i gruppe A, noe som ikke behøver å bety stor forskjell. «Problemet» er at med 2.plass og seier i 1/8 finalen vil trolig Spania vente i en kvartfinale.

Belgia – Mignolet, Origi, Benteke

Tapte «toppkampen» mot Italia, selv om storseieren mot Irland gjør at minst uavgjort i siste kamp mot Sverige gir 2.plass i gruppa. Tap gir tre poeng og risiko for å bli slått ut både på for dårlige resultater som nr. 3 eller ved at en ender sist i gruppa.

Veien videre: Belgierne fikk en tøff trekning og det er lite trolig at det vil bli enklere fremover. Med en 2.plass vil neste kamp være mot vinner i gruppe F, hvor vi fortsatt holder Portugal som favoritt. Vinneren her igjen kan treffe på England i en kvartfinale.

Summa summarum: I siste gruppespillrunde ville alle «Liverpools» lag ventelig gå videre med minst uavgjort. Slovakia er trolig det landet som er nærmest å bli slått ut, mens Wales og Belgia antakelig venter topp motstand i en eventuell 1/8 finale. England og Tyskland spiller for gruppeseier, som på papiret også vil gi en antatt lettere reise senere i turneringen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]