Sturridge ble helt for England

På overtid sikret innbytter Daniel Sturridge tre svært viktige poeng for England mot naboen Wales. Engelskmennene leder dermed gruppe B før siste kamp.

30. jun 2017 kl 17.52 [email protected]

Et frispark fra Gareth Bale, som Joe Hart vil få kritikk for ikke å ha stoppet, skilte lagene ved pause. Den største sjansen for et England som hadde overtaket spillemessig falt til Raheem Sterling, men han fikk ikke satt det utmerkede fremspillet fra Adam Lallana mellom stengene.

Roy Hodgson byttet ut Sterling og Harry Kane i pausen, og spissparet Jamie Vardy og Daniel Sturridge fikk sine første minutter i Euro 2016. Det skulle vise seg å bli en vellykket manøver fra Englands manager.

Vardy utlignet etter 56 minutter, da et innlegg fra Sturridge ble headet mot eget mål av forsvarer Ashley Williams. Scoringen fra kort hold og fra en offside plassert Jamie Vardy ble derfor korrekt godkjent siden ballen kom fra motspiller.

Hodgson satte også innpå Marcus Rashford for Adam Lallana og 18-åringen ble dermed tidenes yngste engelskmann i et EM. Lallana hadde gjort en bra kamp og løpt mest av alle på det tidspunktet (73 minutter).

Joe Allen spilte også en god kamp etter hvert som Wales synes å lykkes med å bryte opp Englands spill og holde ut til et velfortjent poeng. 91 minutter og ni sekunder stod det imidlertid på stadionuret da England får sendt en ball inn i feltet og Sturridge får til en avslutning som kryper inn i det nærmeste hjørnet.

Liverpool har dermed fått sin første målscorer i dette EM, og England gikk samtidig til topps i gruppe B med 4 poeng.

Wales og Slovakia har 3 poeng og Russland 1 poeng.

I siste runde spiller England mot Slovakia og Wales mot Russland.

England bør være sikret avansement nå mens Wales kan måtte behøve et poeng mot russerne. Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]