Tre klubber har handlet for mer enn Liverpool

Fortvilet over at det går tregt med Liverpools sommerkjøp? Vit da at det bare tre klubber som har bladd opp mer penger på spillere enn de røde i dette transfervinduet så langt.

30. jun 2017 kl 18.15 Torbjørn Flatin

Det er over ti uker til transfervinduet stenger i England før sesongen 2016/17. Med mange store navn opptatt av Euro 2016 og Copa America har vinduet så langt vært mest preget av nye managere og frigitte spillere. Tre store kjøp er bokført, av tre store klubber, før Liverpool er neste på listen.

Store navn

Antonio Conte til Chelsea, Ronald Koeman til Everton, Pepe Guardiola til Manchester City, José Mourinho til Manchester City og Walter Mazzari til Watford. Premier League står for de store managerovergangene, det kan det ikke være særlig tvil om. Tenk bare på neste sesong med Guardiola, Mourinho, Koeman og Klopp i Manchester og Liverpool.

Blir naboer:
Blir naboer:  Ronald Koeman vil igjen møte Jürgen Klopp og Liverpool, men nå som manager for Everton.

Det er også tiden av året hvor spillere ikke får fornyet kontrakt. Vi kjenner til de som er ute hos Liverpool, inkludert Kolo Touré og José Enrique. Bournemouth har kvittet seg med Sylvain Distin, Arsenal med Mikel Arteta og Tomas Rosicky, Middlesbrough med Jonathan Woodgate og Southampton med Gaston Ramirez, for å nevne noen av de mer rutinerte.

Tre store kjøp

Liverpool har sikret seg Joel Matip fra Schalke på Bosman. I tillegg er Loris Karius kommet fra Mainz for £4.7M. Marko Grujic vil ikke bli registrert som et kjøp denne sommeren, da han signerte for Liverpool i januar etter at man var blitt enig med Røde Stjerne om en overgangssum på £5.1M, før han ble lånt tilbake og var med å vinne ligamesterskapet i Serbia. For Liverpools supportere vil han imidlertid bli som en ny signering.

Det har vært tre store overganger i Premier League når kalenderen viser 19.juni. Granit Xhaka, som for tiden imponerer i Euro 2016 med Sveits, har gått til Arsenal fra Borussia Mönchengladbach for om lag £30M.

Manchester United har kjøpt den råsterke midtstopperen Eric Bailly, som spilte mot Liverpool i Europa League for Villarreal forrige sesong, mot å ha levert en sjekk på £25M.

Ilkay Gundogan er hentet for å styrke den sentrale midtbanen til Manchester City, i en overgang verdt om lag £20M for Borussia Dortmund.

Angående utlegg er Liverpool neste klubb på listen, da det for øvrig bare er hva en kan kalle mindre overganger.

Ligamester Leicester har hentet en keeper i Ron-Robert Zieler fra Hannover ved å utløse en klausul i overkant av £2M. Nyopprykkede Middlesbrough har handlet den unge danske spissen Viktor Fischer fra Ajax for £3.8M og hentet den kontraktsløse forsvarsspilleren Bernardo Espinosa fra Sporting Gijon. West Ham har betalt £2.4M for den unge angriperen Toni Martinez fra Valencia, mens det skal være velkjent at Håvard Nordtveit har signert for østkantklubben etter at hans kontrakt med Borussia Mönchengladbach løp ut.

Kilde: Premierleague.com

Har du innspill til journalisten?
[email protected]