– Veldig vanskelig for Liverpool

Så lenge Naby Keïta ikke selv forsøker å presse gjennom en overgang, er det lite trolig at han selges i sommer.

30. jun 2017 kl 21.25 Marius Rabben

RB Leipzig kan vente seg et enormt bud fra Anfield på ettertraktede Naby Keïta, men selv om de røde er villige til å smadre egen overgangsrekord, har ikke den tyske klubben behov pengene.

– Dette er en litt uvanlig situasjon, for som alle vet er Leipzig styrt av Red Bull. De er ikke som Roma, som man kan overbevise med en stor slump penger, for de trenger ikke pengene, forklarer James Pearce i podkasten Blood Red.

Leipzig i Champions League

I The Times fredag skriver Paul Joyce at Liverpool-ledelsen ikke lar seg skremme av en påstått prislapp på rundt 70 millioner pund. Likevel er beskjeden fra Bundesliga-klubben at Keïta rett og slett ikke er til salgs.

– Keïta er under kontrakt der i tre år til, de er med i Champions League, så det er veldig, veldig vanskelig å få til en avtale for Liverpool, sier Liverpool Echo-journalisten som jobber tett på klubben.

Bayern München er også blant de som ønsker seg den guineanske midtbanemannen, men storklubben skal ha lagt lokk på interessen frem til neste sommer. I kontrakten til Keïta er det nemlig en utkjøpsklausul på 55 millioner euro som aktiveres om et år.

– Noen folk rundt om tviler kanskje på at eierne gjør det de kan når det gjelder penger, men det er overhodet ikke mitt inntrykk her. Jeg tror det faktisk er en klubb som står bom fast på sitt, en klubb som ikke ønsker å selge, fortsetter Pearce.

– Jeg tror det viktige her er hva som skjer når han kommer i gang med pre-season. Det har murret rykter denne uka om at han er lysten på å dra til Anfield, men at han ikke kommer til å lage noe styr ut av det. Kommer han bare til å akseptere at han blir værende i Leipzig i tolv måneder til? Vi vet at han har en klausul i kontrakten hvor han blir tilgjengelig for 55 millioner euro neste sommer, rundt 48 millioner pund.

– Ting kan endre seg raskt i fotballen

VIL IKKE SELGE:
VIL IKKE SELGE:  Naby Keïta har tre år igjen av kontrakten med RB Leipzig, som ikke har behov for pengene Liverpool kan tilby.

Pearce regner uansett med at det ikke vil skje noe før Keïta er tilbake fra ferie om omtrent to uker. Og da vil det handle om hva spilleren selv mener – om han ønsker seg vekk eller slår seg til ro foran en ny sesong. Et spørsmål vil være om han kommer til å forsøke å legge press på klubben som imponerte stort og ble nummer to i Bundesliga forrige sesong.

– Med mindre han gjør det, ser dette ut til å bli veldig vanskelig for Liverpool, sier Pearce.

Han legger til at Liverpool ikke nødvendigvis trenger en ny midtbanespiller, ettersom de er godt besatt i den posisjonen, men at Keïta står høyt på ønskelista fordi han regnes som bedre enn mange av dem som allerede er i klubben.

– Så det blir veldig interessant å følge. Jeg tror ikke Liverpool er på det stadiet ennå hvor de enten har gitt opp eller er veldig håpefulle om Keïta. De vet at ting kan forandre seg fort i fotballen, spesielt når spillerne returnerer til klubbene sine. Keïta vet nok hvor mye Liverpool ønsker ham, og kommer til å ha samtaler om det, forklarer Pearce.

– Men det blir interessant å se når Liverpool bestemmer seg. Hvis dette ikke kommer til å skje, hva gjør Klopp da? Kommer han til å pushe videre på med det han allerede har, eller er det noen andre der ute som han mener vil være et brukbart alternativ?

– Må være forsiktige

Bakover på banen figurerer Virgil van Dijk fortsatt jevnlig i ryktespaltene, til tross for at Liverpool offisielt har trukket interessen og beklaget seg overfor Southampton.

– Den eneste muligheten til at Liverpool kommer med i den kampen igjen, er dersom de får hint på noen måte av Southampton om at interessen deres aksepteres, sier Pearce, som påpeker at sørkystklubben gjentatte ganger har poengtert at de vil beholde van Dijk.

– Liverpool er nødt til å være veldig forsiktige etter beklagelsen og å ha offentlig trukket interessen i begynnelsen av juni. Selv uten den episoden var det klart at Southampton ikke hadde noen ønsker om å selge til Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]