Vil introdusere vinterpause i England

Flere tiltak vurderes nå for å bedre Englands sjanser i kommende mesterskap.

30. jun 2017 kl 19.58 Arve Vassbotten

Det engelske fotballforbundet, FA, ønsker å introdusere en vinterpause som en del av planen om å gjøre endringer i engelsk fotball for å bedre resultatene i kommende mesterskap.

Ifølge The Times, skal dette være et av tiltakene FA-sjef Martin Glenn vil foreslå.

NYE PLANER:
NYE PLANER:  Martin Glenn i FA, vil gjøre flere endringer for å styrke det engelske landslaget.

Ifølge avisen har 37 av 53 nasjoner i UEFA pauser i løpet av sesongen, mens 11 andre, blant annet Norge, spiller sesongen fra februar eller mars og fram til november. Det er bare England, Wales, Nord-Irland, Skottland og Israel som spiller i julen.

Det vil utvilsomt være et forslag som Jürgen Klopp vil sette pris på, tyskeren har flere ganger i sin første sesong klaget over det tette kampprogrammet i England.

Beskytter juletradisjonen

The Times skriver at en vinterpause også må bli støttet av Premier League, og at hvis det blir besluttet så vil pausen sannsynligvis komme i januar for å beskytte tradisjonen med fotball i julen.

Tidligere er det bestemt at det ikke lenger skal spilles omkamper i kvartfinalene FA-cupen. I stedet innføres det «sudden death» i kvartfinalene fra og med mars 2017.

Premier Leagues akademi-lag vil også få spille i EFL Trophy, tidligere Johnstone’s Paint Trophy, neste sesong for å gi U21-lagene bedre konkurranse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]