Wales til EM-semifinale

Joe Allen spilte samfulle minutter da Wales fortsatte EM-eventyret mot favoritten Belgia fredag kveld.

30. jun 2017 kl 20.37 Marius Rabben

Rødtrøyene havnet under, men snudde kampen og vant 3–1. Det sikret semifinalebillett mot Portugal kommende onsdag.

Belgia åpnet nemlig best i Lille, og tok ledelsen etter 13 minutter da Radja Nainggolan hamret ballen i krysset fra 27 meter.

Fra 0–1 til 3–1

Men baklengsmålet svekket på ingen måte waliserne. Tvert imot tok de over banespillet, presset Belgia bakover og utliknet. En umarkert kaptein Ashley Williams kunne bestemt stange inn 1–1 etter corner.

Allen spilte igjen en sentral rolle på midtbanen for de røde og hvite, og var smart, uredd med ballen, løpssterk og god til å lese og bryte spillet.

TIL SEMIFINALE:
TIL SEMIFINALE:  Allen spilte en ny god kamp for waliserne, og kan juble for semifinalebillett. Foto: Propaganda

Stillingen sto seg halvveis, men Wales brukte ikke mer enn ti minutter av andre omgang før de tok ledelsen.

Hal Robson-Kanu, hvis kontrakt med Reading nylig løp ut, ble spilt frem av Aaron Ramsey, vendte frekt bort flere forsvarere med en Cruyff-vending i boksen og satte behersket inn 2–1.

Det meste handlet om walisisk forsvarsspill den påfølgende halvtimen, men fem minutter før full tid fastsatte innbytter Sam Vokes sluttresultatet til 3–1 med en eminent heading.

Fire røde på sidelinja

Belgia byttet inn offensive krefter etter sidebyttet – uten at verken Christian Benteke eller Divock Origi ble benyttet. Simon Mignolet varmet også benken på Stade Pierre-Mauroy.

Reservekeeper Danny Ward satt på benken til seierherrene.

EM-semifinalen mellom Wales og Portugal har avspark onsdag klokka 21. Kampen sendes på TV 2.