– Alexander-Arnold er en seriøs utfordrer

Den tidligere U23-manageren tror talentet får en håndfull kamper, og mener akademiet hadde mye å feire forrige sesong.

24. jul 2017 kl 20.22 Arve Corneliussen

– Alexander-Arnold blir bare sterkere. Bare nå i preseason tenker jeg at han har tatt innpå Clyne. Det ser ut som han ikke har lyst til å vente lenger, og at han tror han kan utfordre om en startplass allerede, sier Michael Beale til Liverpool Echo.

Clyne mistet kampene i Hong Kong med en liten skade, og Alexander-Arnold har spilt samtlige kamper hittil i preseason.

Beale er fornøyd med fremgangen den tidligere eleven hans viser.

– Med så mange kamper denne sesongen, tror jeg han kommer til å være en seriøs utfordrer til startelleveren som får spille rundt 15 kamper. Hvis han kan vise seg frem på trening, og kanskje ta plassen fra en engelsk landslagsspiller, er det veldig spennende, mener den tidligere U23-manageren.

KONTRAKT:
KONTRAKT:  I løpet av det siste året har Trent Alexander-Arnold skrevet under på en ny langtidskontrakt to ganger. Først i november, så i juli.

Skryter av Wilson

Harry Wilson ble toppscorer for U23 forrige sesong, og gjorde seg dermed fortjent til sin førstelagsdebut. Det gleder hans tidligere manager.

– Jeg er ekstremt stolt over Wilson etter den utrolige sesongen han hadde. Han trengte det. Ikke bare for seg selv, men for å vise alle andre at han fortsatt er en veldig god spiller. Da han debuterte for førstelaget, var det et av mine stolteste øyeblikk som manager, forteller Beale.

Han skryter også av fremgangen flere av ungguttene som fikk prøve seg på førstelaget, eller var nær, viste forrige sesong.

– Ben Woodburn hadde et fantastisk år, men folk må være tålmodige med ham. Unge Rhian Brewster har kommet hit fra London og gjort det bra. Det var fantastisk å se Sheyi Ojo og Ovie Ejaria gjøre det så bra i U20-VM, i tillegg til Ryan Kent som ble årets unge spiller i Barnsley og Danny Ward i Huddersfield.

– Akademiet hadde mye å feire forrige sesong, mener han.

Skuffende Brannagan

En som ikke klarte å spille seg inn i Jürgen Klopps planer, var Cameron Brannagan.

– Jeg ser frem til mye denne sesongen. Jeg håper at Cameron Brannagan, som hadde en skuffende sesong i fjor, får seg et utlån og blir gjenfødt.

TRENINGSLEIR:
TRENINGSLEIR:  Ryan Kent ble i motsetning til Harry Wilson og Sheyi Ojo tatt ut til troppen som reiste til Hong Kong. Sistnevnte er riktignok sterkt linket med en låneovergang til Championship.

– Jeg ser også frem til hvordan Ryan Kent, Sheyi Ojo og Harry Wilson slår til. Jeg tror det kan bli et stort år for Rhian Brewster. Ovie Ejaria har vokst voldsomt det siste året, noe jeg tror vi kommer til å få se på banen. Ben Woodburn også, selvfølgelig. Det er så mange jeg ser frem til å se, forklarer Beale.

På spørsmål om hvilke spillere han mener man bør holde et ekstra øye med på U18, trekker han frem to spillere.

– Da sier jeg de som virkelig er lokale. Å følge Curtis Jones' utvikling under Steven Gerrard og Tom Culshaw kommer til å bli veldig interessant. I Liam Coyle og Jones har du to lokale gutter jeg mener kan bli veldig spennende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]