– Alle her har høy selvtillit

Coutinho ser optimistisk mot den nye sesongen, og Lallana håper på spilletid allerede mot Wigan.

11. jul 2017 kl 23.21 Marius Rabben

– Jeg er veldig glad for å være tilbake her, og jeg er klar for å komme i gang med sesongoppkjøringen, sier Philippe Coutinho til liverpoolfc.com.

Sammen med Adam Lallana var 25-åringen tilbake etter en noe forsinket sommerferie tirsdag, og gjennomførte de harde laktat- og styrketestene på Melwood.

– Abstinenssymptomer

– Jeg har hatt en veldig fin sommer med familie og venner i Brasil, og har hatt nok tid til å hvile og nyte det. Faktisk var det ikke varmt der, men uansett litt varmere enn her!

– Men det var godt å komme tilbake og treffe lagkameratene mine her i dag. Jeg har ikke trent med dem ennå, men skal det snart, og jeg gleder meg, forteller Coutinho.

Lallana forklarer til samme nettside at han nøt ferien sin, men savnet de daglige rutinene.

– Det er alltid godt å slappe av med familien og lade batteriene. Men jeg er mer enn klar for å returnere nå. Man får abstinenssymptomer! Jeg er har kommet tilbake i klubbhverdagen som normalt.

I likhet med resten av laget har duoen hatt hvert sitt treningsprogram gjennom friukene, og Lallana skrøt av formen til Coutinho etter løpetesten som målte laktatverdien.

– Hver dag forsøker jeg å bli bedre, og jeg håper at jeg kan gjøre det bedre denne sesongen enn i den forrige. Jeg ønsker alltid å utvikle meg, sier Coutinho diplomatisk.

– Nivået nå om dagen øker, og folk ønsker alltid å bli bedre. Vi har våre egne tester når vi kommer tilbake på Melwood for å se laktatnivåene og hvor god form vi er i, forklarer Lallana.

I aksjon på fredag?

Ifølge tabloidavisa Metro var det, ikke overraskende, James Milner som hadde best resultat av spillerne som hadde testen forrige onsdag, foran den ferske Liverpool-angriperen Dominic Solanke.

Trolig kommer begge sistnevnte til å bli involvert i treningskampen mot Tranmere Rovers onsdag kveld, mens Lallana og Coutinho må vente.

– Dersom laktattestene sier vi er okay, som jeg regner med, kan vi forhåpentlig få noen kampminutter (mot Wigan) på fredag. Jeg er ikke helt sikker på hva manageren tenker om det. Men når vi er i Hong Kong, kommer vi definitivt til å spille.

Liverpool reiser til Hong Kong på søndag for deltakelse i Premier League Asia Trophy neste uke. Deretter går turen til Tyskland, hvor en treningsleir og tre nye kamper venter.

Den siste helga før ligastarten har Liverpool sin generalprøve mot Athletic Club på Aviva Stadium i Dublin. Så sparkes Premier League i gang mot Watford lørdag 12. august.

– Det er godt å komme tilbake med lagkompisene, jobbe hardt og komme i form. Sesongen er ikke langt unna. Oppkjøringen er hva det er. Som en profesjonell utøver på dette nivået må man være i form. Man må stole på at sjefen og fitness-teamet forteller oss hva som skal til for å komme i best mulig form, sier Lallana.

– Vi ønsket selvfølgelig å vinne noe forrige sesong, men nå er vi klare til å begynne på nytt og gjøre alt for å ha en bedre sesong. Alle har høy selvtillit, og det er viktig for spillerne, forteller Coutinho.

Avspark mot Tranmere Rovers onsdag er klokka 20.45 på TV 2 Sport Premium og LFCTV.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]