– Annerledes å forsvare seg under Klopp

Ragnar Klavan mener det er stor forskjell på å være forsvarsspiller i Liverpool og Augsburg.

28. jul 2017 kl 15.35 Arve Corneliussen

– Med den fotballen vi spiller er vi som oftest det angripende laget. Vi ønsker å fokusere på angrep. Når vi plutselig mister ballen, er vi kanskje ikke raske nok til å omstille oss til forsvar. For øyeblikket jobber vi med å gjøre ting kjappere i den fasen, sier Ragnar Klavan til ESPN.

Estlenderen mener det er annerledes å forsvare seg i et lag ledet av Jürgen Klopp enn for eksempel i Augsburg, og forklarer at det kreves mer konsentrasjon når laget spiller så offensivt.

– Det er definitivt annerledes. Du er involvert i alle deler av spillet. Du må være med hele tiden, så det er en stor forandring, mener midtstopperen.

Hardere enn forventet

31-åringen fikk starte 15 kamper i sin første sesong for Liverpool i ligaen, og ytterligere fem kamper som innbytter.

– Den første sesongen min var hardere enn jeg hadde forventet. Det tok en stund før jeg lærte meg hva som var lov og ikke i denne ligaen. Jeg synes det gikk greit. Jeg prøvde å hjelpe laget så godt jeg kunne, og hadde noen gode kamper og noen ikke så gode kamper. Det var slik for hele laget – opp- og nedturer, mener Klavan.

– Det er vanskelig å si hvordan denne sesongen utspiller seg med flere kamper. Jeg vet ikke hvordan manageren kommer til å løse det, men jeg er tilgjengelig når han trenger meg.

Crouch var tøffest

Ifølge ESPN fikk Ragnar Klavan bryne seg på Romelu Lukaku, Sergio Aguero, Zlatan Ibrahimovic og Harry Kane i løpet av sesongen. Han synes imidlertid det var mest utfordrende å møte tidligere Liverpool-spiss Peter Crouch.

– Han var den som overrasket meg mest. Virkelig! Han var god. Han var rask nok, sterk nok og teknisk nok. Jeg hadde aldri spilt mot ham før, og da jeg møtte ham ble jeg positivt overrasket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]