Avgjørende uke angående van Dijk?

Southampton håper å overtale Virgil van Dijk til å bli en sesong til på sørkysten.

31. jul 2017 kl 13.27 Torbjørn Flatin

Virgil van Dijk har trent på egenhånd på Southamptons treningsfelt Staplewood, etter at han fortalte den nye manageren Mauricio Pellegrino at han ønsket å forlate klubben. Det har også vært tilfellet mens førstelagstroppen har vært i Frankrike for å trene og spille kamper.

Ifølge lokalavisen Daily Echo skal Southampton være optimistiske med tanke på at van Dijk aksepterer en situasjon hvor klubben ikke ønsker å selge ham og at han er klar til å forberede seg til en ny sesong hos «Saint». Med troppen tilbake fra Frankrike vil den store nederlenderen denne uka ha samtaler med Pellegrino, hvor sistnevnte håper igjen å kunne innlemme midtstopperen i sin førstelagstropp.

Van Dijk har ikke spilt kamp siden januar og ventes uansett ikke å bli klar til ligastarten om snaut to uker. Southampton har gjenstående oppvarmingskamper mot Augsburg førstkommende onsdag og mot Sevilla til lørdag, og hvis 26-åringen blir tatt inn i varmen kan han bli involvert allerede i de kampene.

Ifølge Daily Echo tror avisen at de andre spillerne vil ønske sin leder tilbake uten problemer, men at det vil bli vanskeligere å få tilgivelse fra supporterne etter de klare signalene om at han ser for seg et grønnere gress på andre siden av gjerdet.

Van Dijk har kontrakt med Southampton i ytterligere fem år, men hans nærmeste fremtid kan bli avgjort en av de nærmeste dagene. Hvis Virgil van Dijk fastholder at han ønsker å gå til en større klubb vil Southampton måtte ta en avgjørelse hvorvidt det er best å prøve å få mest mulig for en spiller som ikke lenger å være hos dem, eller om de fortsatt avviser et mulig salg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]