Virgil van Dijk -  hvor tar han veien?

Avgjørende uke angående van Dijk?

Southampton håper å overtale Virgil van Dijk til å bli en sesong til på sørkysten.

Virgil van Dijk har trent på egenhånd på Southamptons treningsfelt Staplewood, etter at han fortalte den nye manageren Mauricio Pellegrino at han ønsket å forlate klubben. Det har også vært tilfellet mens førstelagstroppen har vært i Frankrike for å trene og spille kamper.

Ifølge lokalavisen Daily Echo skal Southampton være optimistiske med tanke på at van Dijk aksepterer en situasjon hvor klubben ikke ønsker å selge ham og at han er klar til å forberede seg til en ny sesong hos «Saint». Med troppen tilbake fra Frankrike vil den store nederlenderen denne uka ha samtaler med Pellegrino, hvor sistnevnte håper igjen å kunne innlemme midtstopperen i sin førstelagstropp.

Van Dijk har ikke spilt kamp siden januar og ventes uansett ikke å bli klar til ligastarten om snaut to uker. Southampton har gjenstående oppvarmingskamper mot Augsburg førstkommende onsdag og mot Sevilla til lørdag, og hvis 26-åringen blir tatt inn i varmen kan han bli involvert allerede i de kampene.

Ifølge Daily Echo tror avisen at de andre spillerne vil ønske sin leder tilbake uten problemer, men at det vil bli vanskeligere å få tilgivelse fra supporterne etter de klare signalene om at han ser for seg et grønnere gress på andre siden av gjerdet.

Van Dijk har kontrakt med Southampton i ytterligere fem år, men hans nærmeste fremtid kan bli avgjort en av de nærmeste dagene. Hvis Virgil van Dijk fastholder at han ønsker å gå til en større klubb vil Southampton måtte ta en avgjørelse hvorvidt det er best å prøve å få mest mulig for en spiller som ikke lenger å være hos dem, eller om de fortsatt avviser et mulig salg.