I NY KLUBB:  Jack Dunn var Liverpool-spiller i 15 år, men ble frigitt i sommer og skrev under for Tranmere Rovers. I kveld møter de Liverpool på Prenton Park.

– Blir rart å spille mot dem

Starten på karrieren etter Liverpool-perioden begynner mot nettopp de røde for Jack Dunn.

Etter hele 15 år i klubben ble den skadeforfulgte scouseren frigitt etter forrige sesong. Han skrev under for Tranmere Rovers, som er motstanderen i Liverpools første treningskamp denne sommeren.

Dunn forklarer til Liverpool Echo at han pratet med akademidirektør Alex Inglethorpe om fremtiden midtveis i forrige sesong, og de var enige om at det ville være bedre for karrieren å få en ny start.

Ønsket «voksenfotball»

– Liverpool har vært til stor hjelp for meg, og har lært meg så mye i løpet av alle årene, men jeg trengte en ny utfordring, sier 22-åringen.

– Jeg ønsket ikke å spille U23-fotball i et år til. Da jeg dro, var det «no hard feelings». Jeg har alltid vært en Liverpool-supporter, og jeg kommer alltid til å være det.

Den anvendelige angriperen hamret inn så mange mål for ungdomslagene at han har fått landskamper på U17- til U19-nivå, men de siste sesongene har vært preget var skader og utlån.

Etter korte opphold hos Cheltenham Town og Burton Albion i 2015 fikk Dunn noen kamper for Morecambe i fjor høst. Han sier det var en slags åpenbaring å spille på profesjonelt nivå.

– Jeg lærte mye der. Det er annerledes å spille voksenfotball. Man møter folk som spiller for å kunne betale regningene sine, som lever av dette og som kjemper for å ha tak over hodet til familien. I akademifotball handler det mer om stil og struktur, mindre om resultatene.

– Tranmere er en strålende klubb

Etter å ha kommet tilbake til Merseyside før den opprinnelige låneperioden i Morecambe var over, sluttet Dunn seg til Tranmere på lån i andre halvdel av sesongen. Wirral-klubben var i mai kun en finaleseier mot Forest Green Rovers på Wembley unna å rykke opp til League Two.

PÅ WEMBLEY:  Jack Dunn og Tranmere var ikke langt unna å rykke opp, men tapte playoff-finalen på nasjonalarenaen i mai.

– Jeg fikk et godt inntrykk av stedet, og spillerne gjorde at jeg følte meg velkommen. Jeg trives godt. Jeg likte manageren, og han likte meg. Vi var glimrende hele sesongen og havnet bare fire poeng bak Lincoln. I finalen klarte vi bare ikke å ta siste steget.

Etter sesongen signerte Dunn en ettårsavtale med laget som spiller sine kamper på Prenton Park.

– Tranmere er en strålende klubb som ikke fortjener å være der de er. Vi kommer til å løfte oss. Stadionet er utrolig, og klubben har et nytt treningsanlegg. Alt ligger til rette. Målet vårt for sesongen er å vinne tittelen og komme tilbake i Football League.

Vil imponere gamleklubben

Men den første motstanderen som permanent Tranmere-spiller er altså Liverpool.

– Jeg har bare forestilt meg å spille for Liverpool, så det vil føles litt rart å spille mot dem, sier Dunn.

– Det er opp til meg å vise Liverpool hvor god jeg er. Jeg har hatt pre-season med Tranmere i nesten to uker nå. Det har vært tøft med triple økter, men vi føler oss i god form, og det blir godt å komme i gang med kamper.

– Jeg håper virkelig at Liverpool stiller med det beste de har. Man ønsker å teste seg selv mot best mulig motstand.

22-åringen håper oppholdet i Tranmere vil skyte fart på karrieren igjen, og håper på en retur til de røde en gang i fremtiden.

– At jeg ikke lyktes i Liverpool, var ikke på grunn av talentet mitt. Det tror jeg 100 prosent på. Jeg vet at jeg er god nok til å spille på øverste nivå, men dessverre har skader holdt meg tilbake.

– Jeg var vant til å spille i aldersgrupper over min egen i Liverpool, så jeg spilte på samme lag som Adam Morgan, Jon Flanagan og Conor Coady. Jeg har alltid vært en Liverpool-fan, og familien min er alle røde, så det var en drøm i oppfyllelse da jeg ble invitert til prøvespill der som seks- eller sjuåring.

– Har vært vanskelig

– Mike Marsh har hatt den største innflytelsen på karrieren min. Han har hjulpet meg mye. Da jeg kom til akademiet, hadde jeg noen veldig gode sesonger med ham. Siden det har jeg slitt med noen skader. Jeg har hatt en rekke tilbakeslag. Jeg har bare ikke klart å riste det av meg, og det har vært vanskelig.

Dunn fikk aldri noen tellende førstelagskamper for klubben, men brukte bare tre minutter på å score 4–0-målet da han kom inn for Fabio Borini i oppvisningskampen mot Shamrock Rovers i Dublin i mai 2014.

LIVERPOOL-JUBEL:  Dunn satte inn lagets siste mål i treningskampen mot Shamrock Rovers på Aviva Stadium i 2014.

– Det var nok min beste sesong. Å score for førstelaget var høydepunktet, og vi gjorde det også bra i FA Youth Cup da vi kom til semifinalen.

Nå skal han følge Jürgen Klopps mannskap fra motsatt side av elva Mersey, og han er optimistisk på rødtrøyenes vegne.

– De har gjort noen veldig gode signeringer, og jeg håper de vinner ligaen. Forhåpentlig kommer jeg tilbake til Liverpool en dag. Å returnere der og spille foran supporterne ville vært veldig spesielt. Jeg har elsket Liverpool siden jeg var guttunge, og uansett hvor jeg spiller hen, vil ikke det endre seg.

Avspark mellom Tranmere og Liverpool i kveld er klokka 20.45.

Del

Jack Dunn

09.06.2017 18:09

Dunn har signert for Tranmere

Jack Dunn er blant spillerne som Liverpool har frigitt i sommer. Nå har han signert for Tranmere Rovers.

09.06.2017 17:21

Liverpool frigir sju spillere

Alex Manninger er den eneste seniorspilleren som blir frigitt.

26.02.2017 11:30

De utlånte:Imponerte i Palace-debuten

Mamadou Sakho viste seg fra en god side da Crystal Palace vant og holdt nullen.

Preseason

06.08.2017 14:06

Overveldet over å se supportere verden rundt

Dominic Solanke har funnet seg raskt til rette i rødt, og er imponert over fanskaren rundt om i verden.

06.08.2017 10:56

Takker supporterne for støtten

De røde tok selfier med supporterne og tok til sosiale medier etter siste kamp i pre-season. Se bilder og reaksjoner her.

06.08.2017 09:05

– Godt å være tilbake på midtbanen

Liverpool har fått en «ny midtbanespiller» i James Milner, mener manageren.

Tranmere Rovers

12.07.2017 11:07

Kapteinen gjør comeback i kveld

Jordan Henderson er klar for sin første opptreden siden februar.

11.07.2017 20:53

Stor kamptropp mot Tranmere

Jürgen Klopp har ikke satt opp laget, men sier mange vil bli involvert.

11.07.2017 17:19

Salah får ikke spille mot Tranmere

Manageren bekrefter at Mohamed Salah ikke er tilgjengelig i onsdagens treningskamp.

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.01.2018 kl 22:52

Sturridge-exit betyr at Ings blir værende

Det er mer sannsynlig at Daniel Sturridge forlater Liverpool denne måneden enn at Danny Ings gjør det.

+
18.01.2018 kl 21:12

Skade stopper Carroll-kjøp - går for Peter Crouch

Chelsea er på spissjakt, og alternativene er mildt sagt oppsiktsvekkende.

+
18.01.2018 kl 19:19

Har bare ventet på at det skal løsne for Chamberlain

Joe Gomez lar seg imponere over den nye lagkameraten.

+
18.01.2018 kl 16:07

Videodømming på Anfield for første gang

VAR vil bli benyttet i FA-cupkampen mellom Liverpool og West Bromwich.

+