– Jeg er ikke interessert i hva Mourinho sier

Jürgen Klopp velger heller å fokusere på hva han kan gjøre med eget lag, og tror han kan lære Andy Robertson mye.

25. jul 2017 kl 00.16 Arve Corneliussen

– Jeg er ikke interessert i hva andre klubber gjør før vi møter dem. De kan gjøre så god eller dårlig business de vil, men jeg bryr meg ikke. Jeg vet ikke hvorfor de gjør de tingene de gjør, og derfor går det helt fint for meg, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Han innrømmer likevel at han synes Everton har gjort gode kjøp i Wayne Rooney, Michael Keane og Davy Klaassen, men påpeker at alle lag prøver å forsterke.

– Derbyene er veldig tette kamper. Vi har ikke gått inn i et eneste av dem og tenkt at det blir en lett kamp. Vi har mye respekt for dem, og hvis de har gjort gode kjøp, bra for dem.

Stikk til Mourinho

Manchester United-manager José Mourinho har uttalt, ifølge Echo, at Liverpool kommer til å få det vanskeligere i år med spill i Europa ved siden av ligaen.

– Jeg er ikke interessert i hva José Mourinho sier. Hvorfor skal jeg snakke om Manchester United? Vi hadde en sesong lik den Manchester United hadde året før, sier Klopp.

– Beklager at vi tapte finalen, det stemmer. Vi spilte mot Sevilla. De spilte mot Ajax. Der har du forskjellen, legger manageren til.

– Vi slet med kampprogrammet den sesongen. Europa League var hardt. Chelsea kommer også til å merke det, for de brukte noe sånt som 13 spillere forrige sesong. Men det er ikke et problem for meg om de bare hadde brukt elleve menn.

– Jeg vil ikke være en del av det der. Jeg svarer hvis du spør, men jeg er ikke interessert, forklarer Klopp.

IKKE SÅ VERST:
IKKE SÅ VERST:  Jürgen Klopp påpeker at Liverpool har hentet noen gode spillere selv i hans tid som manager, for eksempel Sadio Mané og Joël Matip.

Fornøyd med egne menn

Klopp blir også spurt av Echo om fansen bør være fornøyd med de spillerne han sikter seg inn på.

– Det håper jeg. De har mange grunner til å være det. Folk pleier nesten å tenke at overgangsvinduet er viktigere enn selve ligaen. Mange snakker om at et lag allerede har vunnet, men du må fortsette å spille når overgangsvinduet stenger. Det er det jeg er mest interessert i, sier manageren.

– Det betyr ikke at vi ikke har lyst til å hente spillere. Vi har alltid hentet fantastiske spillere, sånne som Wijnaldum. Kanskje folk vet hvorfor jeg mener vi ikke har gjort det så aller verst. Joël Matip. Sadio Mané.

MULIGHET:
MULIGHET:  Med James Milners lille skadeproblem, ligger det i kortene at Andy Robertson kommer til å få en sjanse allerede mot Hertha Berlin på lørdag.

Den nye backen

Manageren forteller videre hva han synes om sin nye venstreback.

– Vi får se hva som skjer videre, men jeg liker virkelig et prosjekt som Andy Robertson. Han har ikke vært profesjonell fotballspiller så lenge, og har spilt fantastisk bra i Hull.

– Mange sier at han ikke er så god én-mot-én defensivt. Det er ikke noe problem. Jeg kan ikke lære ham å spille fotball, for han er allerede god til det. Men jeg kan lære ham hvordan han skal håndtere én-mot-én-situasjoner. Til og med jeg kunne det, og jeg var en skikkelig dårlig fotballspiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]