Fem ting om kampen:Coutinho viste klasse

Men Jürgen Klopp har en jobb å gjøre med å finne balansen mellom angrep og forsvar.

22. jul 2017 kl 20.36 Arve Corneliussen

Den lille magikeren

Mot Leicester ble Coutinho flyttet inn i banen, i rollen Klopp har antydet at han har lyst til å prøve stjernespilleren sin. Han hadde en finger med i det meste Liverpool skapte – enten det var en langpasning som løste opp Leicester-forsvaret, eller driblinger de ikke klarte å henge med.

På mål nummer én var det nettopp en langpasning som brøt opp spillet. Han crosset den perfekt til Salah, som tok ballen med seg inn i banen. Egypteren spilte tilbake, før Coutinho chippet den perfekt tilbake igjen i bakrom.

Mål nummer to lagde på egenhånd. Han snappet opp ballen utenfor sekstenmeteren, dro seg litt innover og banket den i krysset på sedvanlig vis.

Coutinho er god, kanskje til og med best, sentralt i banen. Med brasilianeren i midten klarer Liverpool litt oftere å spille seg gjennom trange ledd. Se ikke bort fra at han starter der mot Watford.

GOD:
GOD:  Adam Lallana gjorde en fin figur i første omgang, og var involvert i flere fine angrep.

Klopps vanskelige valg

Når Sadio Mané snart er tilbake for fullt, må manageren belage seg på å vrake en av hans mest betrodde menn. Firmino ser ut til å være det soleklare førstevalget på topp, selv om han spilte til venstre mot Leicester.

Mohamed Salah har vært god i preseason. Adam Lallana har vist fin form, og Gini Wijnaldum er i rute. Sistnevnte har riktignok spilt i en litt uvant rolle dypest på midtbanen, en rolle han ikke er helt komfortabel med. Akkurat der er Jordan Henderson ubestridt førstevalg.

Blir Mané klar mot Watford, må enten Salah, Wijnaldum eller Lallana vike. Salahs prestasjoner i preseason gir grunn til å tro at det blir en kamp mellom Wijnaldum og Lallana.

Ett steg tilbake for Alexander-Arnold

Veldig fine tegn forrige sesong. Ny langtidskontrakt, og enda flere fine tegn i de tre første preseason-kampene.

I dag fikk vi imidlertid se hva Klopp har snakket om – han er ikke helt moden nok, og ikke helt på det nivået man ønsker defensivt. Farlighetene Leicester skapte i første omgang kom fra hans side. Backen var litt ute av posisjon. I tillegg mistet han konsentrasjonen da han spilte Jamie Vardy alene gjennom, bare reddet av en god Loris Karius.

At en 18-år gammel back varierer i prestasjonene er mer naturlig enn det er for Coutinho å klistre ballen i vinkelen. Det sier ingenting om scouserens talent – for det er stort – det kommer bare til å ta litt lenger tid før han tar plassen fra Nathaniel Clyne.

OFFENSIV:
OFFENSIV:  Selv om Trent Alexander-Arnold ikke hadde en stor dag på jobben defensivt, viste han ved enkelte anledninger hva som bor i ham fremover på banen.

Må finne balansen

Liverpool kan skape sjanser og score mål – det viste de i første omgang. Liverpool kan kontrollere en kamp og ikke slippe til sjanser – det viste de den siste halvtimen.

Liverpool sliter imidlertid med å finne mellomtingen – den perfekte balansen mellom forsvar og angrep. Da de hadde god kontroll bakover mot slutten av kampen, skapte de ikke sjanser.

I første omgang og begynnelsen av andre var det altfor åpent bakover. En god Riyad Mahrez fikk leke med Liverpool-forsvaret, og Jamie Vardy så livsfarlig ut hver gang han stormet i bakrom.

Jürgen Klopp sa ved kampslutt at Liverpool må forsvare seg bedre som et lag. Det har han rett i, og der har han en jobb å gjøre frem mot sesongstart. En stopperkjempe inn vil hjelpe litt, og Henderson inn i den offensive oppstillingen vil hjelpe litt.

Skal Liverpool kjempe om tittelen, må Klopp finne den balansen som gjør at Liverpool kan vinne selv om de har litt uflaks eller ikke har dagen.

STØDIG:
STØDIG:  Jordan Henderson leverte nok en god kamp, og viser at han er på vei tilbake dit han var før skaden. Kanskje enda bedre.

De skadeskutte er tilbake

Daniel Sturridge, Jordan Henderson, Joe Gomez og Marko Grujic hadde alle sine skadeproblemer forrige sesong.

Typisk for spillere som har vært så lenge ute er at de har klønete touch og tunge bevegelser. Det har ingen av dem lenger. Daniel Sturridge hadde ikke en strålende kamp, men bevegde seg bra og rev seg løs til flere skudd.

Jordan Henderson styrte midtbanen den omgangen han spilte, og hadde noen involveringer det oste klasse av.

Joe Gomez spilte i en rolle som ikke passer ham helt på høyrebacken, men ser overraskende rask og lett ut i forhold til hvor stor han er. Han vant det som var i luften. Marko Grujic viste hva som bor i ham med noen fine langpasninger, et saksespark like over mål og en strøken chip til Sturridge i bakrom.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]