Tre kjappe i redaksjonen: – De store summene er nødvendige

Redaksjonen diskuterer Mohamed Salah, hvem de vil hente i neste omgang og de ekstreme summene som nevnes.

1. jul 2017 kl 09.33 Arve Corneliussen

Hva synes du om Salah-signeringen?

Torbjørn Flatin:

Stor fart, skaper og scorer mål, vil trolig forsterke startelleveren samtidig som han kan dekke opp for andre og da spesielt hvis Mané er skadet, det er vanskelig å finne noe som ikke er positivt ved det kjøpet. 25 år er også en fin alder. Jeg tror Klopp har klart det igjen!

Lars Frøsland:

Kan man egentlig ha for mange lynraske, målscorende kantspillere? Jeg tror Salah blir en glimrende tilvekst i Liverpool. Han vil passe godt inn i Klopps stil, og har levert jevnt for et storlag de to siste sesongene, som gir han nødvendig pondus i Premier League (denne gangen). Salahs tilstedeværelse gir Liverpool fleksibilitet og mulighet til å variere spillet i større grad. Liverpool har savnet bredde, og så særlig tamme ut da Mané ikke spilte. En ny og god angriper inn, betyr bredere tropp, noe LFC sårt har behov for. Benken var skammelig tynn i altfor mange kamper forrige sesong.

Marius Rabben:

Et veldig spennende kjøp som begeistrer stort bare ved tanken av ham og Mané i samme ellever som Coutinho og Firmino. Nå er ikke jeg den som har sett flest Serie A-kamper de siste årene, men statistikken hans der demper jo ikke forventingene. Samtidig mener jeg det var et nødvendig kjøp for å kunne rullere på topp uten å miste kvalitet utover sesongen, som ble ganske kostbart i den forrige, og det er en spiller som umiddelbart vil gi angriperne enorm konkurranse. En glimrende signering – i alle fall på papiret.

MÅLFARLIG:
MÅLFARLIG:  De to siste sesongene har den nye lynvingen scoret 14 og 15 mål i Serie A.

Hvor mener du det er viktigst å forsterke videre, og hvem vil du ha inn i posisjonene?

Torbjørn Flatin:

Midtstopper, spiss, sentral midtbane og venstreback, og trolig i den rekkefølgen selv om det også avhenger av hva det satses på å få tak i og hva som er tilgjengelig. Gjerne van Dijk, men det tror jeg ikke vil skje, og at Liverpool da sikter mot samme hylle for et alternativ. Spissplassen er mer innfløkt, men personlig ville jeg prøvd å selge Sturridge og Origi og gått for et toppnavn – Aubameyang nok øverst på lista, men jeg liker også Iñaki Willams hos Bilbao som et mer realistisk alternativ selv om jeg gjerne skulle sett at han scoret mer. Jeg tar gjerne Naby Keita på midtbanen, mens jeg tror det er viktig at det blir hentet en venstreback som er en naturlig og offensiv back som kan bidra med målgivende pasninger.

ØNSKET:
ØNSKET:  Samtlige i redaksjonen ønsker seg Naby Keïta til Anfield. Debutsesongen i Bundesliga endte med åtte mål og sju målgivende for den sentrale midtbanespilleren.

Lars Frøsland:

Jakten på Naby Keita og Virgil van Dijk forteller meg at Klopp vet bedre enn noen hvilke behov Liverpool har. Liverpool mangler en klassestopper, en som er sterk, smart, trygg og stabil. For all del, Matip imponerte meg, men man trenger to gode stoppere. Keita har jeg også veldig tro på. En dynamisk toveisspiller på dét nivået kan nærmest revolusjonere Liverpools midtbane. Det kjipe er at Liverpool har pekt seg ut to spillere, fra klubber som ikke er særlig samarbeidsvillige for tiden. Derfor håper jeg det finnes en plan b til Keita og van Dijk.

De viktigste posisjonene slik jeg ser det er stopper, venstreback og midtbane. Jeg kunne også tenkt meg en spiss, men det virker ikke å være en prioritet foruten Solanke.

Marius Rabben:

Med et tøft program og mange potensielle skader ligger venstreback utsatt til, spesielt om Moreno selges. Milner har vært trofast der, men med Premier League-fotball i kombinasjon med Europas gjeveste selskap kan det bli litt vel tøft – selv for ham. Nå som veldig mye tyder på at Sakho blir solgt, er også midtstopper et must, mener jeg. Trolig er ikke van Dijk lenger et alternativ, så jeg blir ikke overrasket om Klopp og teamet henter en mindre profilert stopper fra kontinentet. I tillegg har jeg fortsatt et håp om Keïta ...

– Hvis Liverpool dermed skulle handle for et sted mellom £100-200M i sommer vil det derfor ikke plage meg det grann, så lenge det blir brukt på kvalitet. Det vil heller vitne om ambisjoner.Torbjørn Flatin

Hva tenker du om den nye overgangsstrategien, der det ryktes at Liverpool vil øse ut penger for å sikre seg førstevalgene?

Torbjørn Flatin:

– Vi hadde nylig en oversikt på Liverpool.no om at FSG hadde brukt £129M netto over 13 transfervinduer. Det er £10M i snitt og i mine øyne ganske langt unna det du vil forvente en klubb som Liverpool å bruke. Hvis Liverpool dermed skulle handle for et sted mellom £100-200M i sommer vil det derfor ikke plage meg det grann, så lenge det blir brukt på kvalitet. Det vil heller vitne om ambisjoner. Hvis en kan kjøpe van Dijk og han blir en bauta i midtforsvaret, og Keita kommer inn og gjør at en begynner å tenke på Steven Gerrard igjen, vil de være verdt et utlegg på til sammen £100M+? Selvfølgelig vil de være det.

STORKJØP:
STORKJØP:  Ifølge velinformerte James Pearce, ønsker Klopp bare å hente spillere om de er bedre enn dem han allerede har.

Lars Frøsland:

Kjør på! Min tanke er at dersom Liverpool skal kjempe i toppen, må de få kloa i førstevalgene Klopp og styret har pekt seg ut. Dersom man virkelig ønsker en spiller og tror vedkommende vil styrke laget, betyr det ikke så mye om han koster 40, 50 eller 60 millioner pund. Beløpene er ville, men det er mye penger i fotball, og den bølgen må Liverpool bli en del av. Spillere er investeringer, og ikke bare penger ut av vinduet...Samtidig er det viktige å være smart, smartere enn de andre og ha øyne utenfor de største ligaene. Førstevalg koster, men rotasjonsspillere, backup-spillere og unggutter kan man være mer tålmodige med, og vente til røverkjøpene dukker opp.

Marius Rabben:

– Det er nok bare som å følge strømmen, noe som er nødvendig. Derfor er jeg i grunn enig i den strategien, for slik er dagens fotballmarked, og storklubbene må punge ut for å henge med. Umiddelbar kvalitet koster. TV-avtalen i Premier League og deltakelse i Champions League gjør naturlig nok også at pengene renner inn, så man er dessverre nødt til å investere dyrt for å være med i toppsjiktet. Det viktigste er uansett at Klopp får spillerne han ønsker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]