– Det er mange som ikke har fått det til i Chelsea

Jürgen Klopp har lenge vært stor fan av Mohamed Salah.

18. jul 2017 kl 09.00 Arild Skjæveland

I juni la Liverpool 36,9 millioner pund på bordet, og gjorde Mohamed Salah fra AS Roma til sin rekordsignering. Jürgen Klopp bryr seg ikke om skepsisen til prislappen basert på hva egypteren fikk til sist han var i Premier League.

– Det er ganske mange spillere som har vist at det er lett å slite i Chelsea. Kevin de Bruyne er én. Det eneste vi ignorerte, var hva han gjorde i Chelsea, sier Jürgen Klopp til Daily Mail.

Ville kjøpe Salah i 2014

Salah var nær en overgang til Liverpool i januar 2014, men Klopp forteller at han også var interessert i spilleren før han havnet i Chelsea.

– Vi spilte mot han da han var i Basel, og kjente ikke til han. Vi møtte han med Dortmund, og da jeg så ham tenkte jeg «hva i alle dager!». Det var utrolig - men da jeg sa vi måtte prøve å kjøpe spilleren, var han allerede klar for Chelsea. Så fikk han det ikke til i Chelsea fordi det kom for tidlig, sier Klopp.

– Så gikk han til Fiorentina, og så til Roma. Spørsmålet er heller hva du ikke ser i ham? For han har alt. Han er rask, har spilt mange kamper, skaper mål og sjanser, og scorer selv. Han var involvert i omtrent alt Egypt skapte i Afrikamesterskapet.

Verdifull venstrefot

Daniel Sturridge har vært Liverpools eneste offensive venstrebeinte spiller, og Klopp mener det er en av grunnene til at Salah vil bli verdifull for sitt lag.

– Han er venstrebeint, og vi har ikke så mange av dem i laget. Det gjør ham verdifull for oss. Jeg er fornøyd, men han har mye han må lære. Vi må sette i gang med arbeidet, både fysisk og teknisk, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]