– Det er neppe over

Paul Joyce i The Times tror Barcelona vil komme med nye bud i sommer.

21. jul 2017 kl 14.17 Arild Skjæveland

Liverpool har i dag avslått et bud på 72 millioner pund for Philippe Coutinho. Klubben sier at lagets største stjerne ikke er til salgs, uansett pris.

Paralleller til Keita

Velinformerte Paul Joyce i The Times kommenterer budet fra katalanerne.

«Liverpool trenger ikke å se langt etter hvordan de skal opprettholde sin posisjon med Philippe Coutinho. Det er ironisk at den staheten de har blitt møtt med fra RB Leipzig under jakten på Naby Keita nå står som mal for hvordan de vil forsøke å hindre Barcelonas forsøk på å lokke Coutinho til Camp Nou» skriver Joyce.

Liverpool har fått avslått bud på 57 millioner pund og 66 millioner pund så langt i sommer, og Leipzigs holdning er at spilleren rett og slett ikke er til salgs. Det er samme beskjed Liverpool vil gi til Barcelona.

Neppe over

Joyce tror ikke avslaget på åpningsbudet vil være slutten på saken.

«Barcelona vil presse på, og når interessen deres tilsvarer et åpningsbud på 80 millioner euro vil det gå høyere. Det blir også interessant å se hva Coutinho gjør», skriver han.

Coutinho har ingen utkjøpsklausul i kontrakten han signerte i januar, og skal være lykkelig på Merseyside.

«Det er sjelden at en klubb kommer med bud på en spiller uten noen garanti for at spilleren er interessert i en overgang».

Kom tidlig

Barcelona skal se på Philippe Coutinho som en erstatter for 33 år gamle Andres Iniesta, som er inne i sitt siste kontraktsår. Liverpool hadde ikke forventet at Barcelona skulle komme med bud allerede nå.

«Liverpool har forventet at Barcelona ville ta kontakt, men trodde det skulle skje neste sommer heller enn denne».

«Ser en historisk på det, kan en anta at Coutinho vil forplikte seg for minst 12 måneder til, før det igjen blir tema.»

«Dette blir nok en utfordrende sommer for Liverpool, når de ville forvente at mulig Champions League-fotball, dersom de kommer seg forbi kvalifiseringen, ville gjøre ting lettere for dem på overgangsmarkedet», skriver Joyce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]