Tre kjappe i redaksjonen:– Det er veldig viktig å beholde Coutinho

Redaksjonen diskuterer Rhian Brewsters skade, kampen om høyrebackplassen og hvor viktig Philippe Coutinho er for Liverpool.

7. jul 2017 kl 09.53 Einar Kvande

Rhian Brewster går glipp av preseason og sesongstarten på grunn av et brudd i foten. Hvor hemmende er dette for 17-åringens sjanser for spilletid på førstelaget denne sesongen og for hans utvikling på sikt?

Arve Corneliussen
– Jeg tror i utgangspunktet ikke at Brewster er særlig nær en plass i kamptroppene med Firmino, Sturridge, Ings, Origi, Solanke og Woodburn foran seg i køen om bare én spissplass. En imponerende preseason kunne dyttet ham lengre frem, men det ville vært veldig overraskende for en spiller som nettopp har fylt 17 år. Med en bredere tropp i år tror jeg det må en skadekrise til for at han når kamptroppene, og derfor tror ikke jeg skaden påvirker sjansene i nevneverdig grad. Under omstendighetene tenker jeg det er bra at skaden dreiet seg om et brudd i foten. Når en spiller begynner å slite med strekk- og kneskader i så ung alder ser man for seg et skademareritt uten like, men brudd tilsier at han bare har vært uheldig.

Torbjørn Flatin
– Han vil sikkert ha drømt om å få spilletid i de første treningskampene, og å kunne overbevise nok til å bli med førstelagsstroppen videre under oppvarmingsmatchene, men han har samtidig fortsatt god tid. Når det er sagt så dreier mye i fotball seg også om timing og å være på rett plass til rett tid. Nå blir det kanskje en annen unggutt som griper sjansen og sniker seg foran Brewster i den køen hvor han virket å være den neste fra akademiet som stod på tur til permanent å bli flyttet opp til Melwood. Likevel, du vil tro han fortsatt vil kunne få muligheter til cupspill før nyttår.

SKADET
SKADET  To måneder på sidelinjen kom veldig ubeleilig for Rhian Brewster nå.

Lars Frøsland
– Det er helt klart hemmende. Brewster spilte seg trolig inn i Klopps preseason-planer forrige sesong, og nå kan han oppleve at andre unggutter «tar» hans plass. Samtidig må man stole på talentet hans. Er han god nok, vil han omsider få sine sjanser til å imponere Klopp. Uansett var det en lei nyhet å få like før preseason startet.

Er Trent Alexander-Arnold i stand til å ta opp kampen med Nathaniel Clyne om høyreback-posisjonen kommende sesong, og hvem tror du er Klopps førstevalg på høyrebacken når vi skriver mai 2018?

Arve Corneliussen
– Absolutt. Fordelen til Alexander-Arnold er at han tilbyr det stikk motsatte av Clyne. Der Clyne er en solid backtype, er Alexander-Arnold den offensive. Det vil si at Jürgen Klopp kan velge Alexander-Arnold av taktiske årsaker, ikke bare fordi han må være bedre enn Clyne. I tillegg er Alexander-Arnold et supertalent, og har alt som skal til for å bli en klasseback. Jeg er imidlertid blant dem som liker Clyne. Han er absolutt ikke noe fyrverkeri av en spiller, men han gjør jobben og leverer til 7/10 hver eneste kamp. Jeg velger heller det enn en offensiv type som koster laget poeng fire-fem kamper i løpet av en sesong. Jeg tror derfor at Clyne er førstevalg i mai, men at Alexander-Arnold er betydelig nærmere. For eksempel kan jeg se for meg at dersom Liverpool møter Real Madrid i midtuken og et typisk lag som parkerer bussen på Anfield helgen etter, vil Clyne spille mot Real Madrid og Alexander-Arnold i ligaen.

Torbjørn Flatin
– Trent var ikke med i noen av sluttspillene for aldersbestemte landslag i sommer, noe som tyder på at både klubb og ham selv har reelle forhåpninger om at han snart kan begynne å kjempe om en startplass. Nå synes jeg også Clyne er en bra back, men det hadde vært artig med en scouser inne på laget igjen. Skulle jeg satt noen kroner på hvem som var førstevalg ved sesongslutt hadde det nok likevel blitt Nathaniel Clyne.

STRANDLIVET ER OVER
STRANDLIVET ER OVER  Nå skal Trent Alexander-Arnold jobbe hardt for å gi Nathaniel Clyne reell konkurranse om høyrebackplassen.

Lars Frøsland
– Jeg tror nok Clyne er et ganske så bankers førstevalg gjennom sesongen, men Alexander-Arnold har god tid. Jeg håper og tror at 18-åringen spiller i de engelske cupene, samt at han vurderes som andrevalg for Clyne, ved skader, suspensjoner eller formsvikt... Jeg vil si Alexander-Arnold beviste forrige sesong at han er klar til å ta opp kampen, men Klopp må være pragmatisk, og da ser jeg for meg at Clyne starter de fleste viktige kamper – gjennom hele sesongen.

Philippe Coutinho har de siste dagene blitt linket til Paris St-Germain. Hvor viktig er det at Liverpool klarer å beholde begavede brasilianeren denne sommeren?

Arve Corneliussen
– Veldig, veldig viktig. Det ville vært et ekstremt surt tidspunkt å miste Coutinho på. Nå har Liverpool brukt cirka fire sesonger på å utvikle ham fra å være en talentfull, men ustabil spiller, til å bli en av ligaens aller beste. Nå går han inn i sine fem beste år av karrièren – jo flere av de årene han spiller på Anfield, jo bedre. Det er heller ikke slik at Liverpool bare kan erstatte ham med typer som Kevin de Bruyne eller Isco dersom han blir solgt. Spillere på Coutinhos nivå er nemlig ikke til salgs og spiller allerede i storklubber, og da får Liverpool et nytt prosjekt med en ung spiller. Som kanskje blir solgt når han er på topp... Det er veldig viktig for Liverpool å etablere seg som en tittelkandidat før slike spillere blir solgt, for da er det så mye lettere å erstatte dem.

Nå går han inn i sine fem beste år av karrièren – jo flere av de årene han spiller på Anfield, jo bedre.Arve Corneliussen

Torbjørn Flatin
– Jeg er ikke redd for å miste Coutinho i sommer, og jeg tror uansett ikke han reiser til fransk fotball. Da er nok Barcelona mer aktuelt, men hvor fristende det blir for «Phil» i fremtidige sesonger vil nok avhenge av hvordan de røde på Anfield gjør det fremover.

Lars Frøsland
– Det er veldig viktig. Ikke nok med at Coutinho er en glimrende fotballspiller, som Liverpool har bruk for å sanke poeng, han har også blitt Liverpools symbol på hvor klubben befinner seg. Klarer Liverpool beholde ham, er det et sterkt signal. Dersom han selges viser det at Liverpool ikke er så «stor» som fansen anser klubben for å være. Det kommer sjelden noe godt ut av å selge de beste spillerne. Liverpool må overbevise Coutinho om at dette er en plass han vil vinne trofeer og få internasjonal stjernestatus.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]