FIKK DEBUTEN:  Andy Robertson spilte den siste omgangen i seieren over Hertha BSC lørdag.

– En ære å spille i denne drakta

Andy Robertson fikk sin uoffisielle Liverpool-debut på mektige Olympiastadion.

Klubbens ferske venstreback fikk spille de siste 45 minuttene av jubileumskampen mot Hertha BSC, og markerte seg positivt med noen gode løp og innlegg på venstresiden.

– Det gikk bra, oppsummerer den unge skotten overfor LFCTV.

– Guttene gjorde det åpenbart bra i første omgang, og vi måtte vente tålmodig på benken. Men jeg følte vi kontrollerte andre omgang også. Spillerne gravde dypt og fikk det vi trengte.

– Godt å få fjernet spindelvevet 

Oppladningen til kampen var ikke mindre enn tre (!) treningsøkter for spillerne fredag, etter å ha vært i hardtrening i omtrent tre uker. Robertson ble klar for klubben i forrige uke, og turen til Tyskland er hans første treningsleir som Liverpool-spiller.

23-åringen beskriver det som «briljant» å ikle seg den røde trøya og komme innpå.

– Det var min første kamp siden begynnelsen av mai, tror jeg, så det var godt å få fjernet spindelvevet. Å ta på meg denne drakta og spille med disse gutta var en ære, og det skjer forhåpentlig mange ganger til, sier han videre.

God stemning

– Spillerne har vært lenger sammen enn noen få av oss som nettopp har kommet inn, men treningen har vært intens, og det var godt å få spille kamp. Alle liker å spille, og det er ikke noe annerledes for meg, så det var deilig å komme fra det med seieren og «clean sheet».

Det var drøyt 54 000 tilskuere til stede på Olympiastadion i dag, omtrent like mange som det pleier å være på Anfield. Robertson lot seg imponere av bortesupporterne.

– Fansen til Hertha Berlin var briljante, og Liverpool-supportere borte i hjørnet var i en egen klasse gjennom kampen. Det er en fin atmosfære å spille i, en flott arena, og det er i slike kamper man vil spille.