– En ære å spille i denne drakta

Andy Robertson fikk sin uoffisielle Liverpool-debut på mektige Olympiastadion.

29. jul 2017 kl 21.07 Marius Rabben

Klubbens ferske venstreback fikk spille de siste 45 minuttene av jubileumskampen mot Hertha BSC, og markerte seg positivt med noen gode løp og innlegg på venstresiden.

– Det gikk bra, oppsummerer den unge skotten overfor LFCTV.

– Guttene gjorde det åpenbart bra i første omgang, og vi måtte vente tålmodig på benken. Men jeg følte vi kontrollerte andre omgang også. Spillerne gravde dypt og fikk det vi trengte.

– Godt å få fjernet spindelvevet

Oppladningen til kampen var ikke mindre enn tre (!) treningsøkter for spillerne fredag, etter å ha vært i hardtrening i omtrent tre uker. Robertson ble klar for klubben i forrige uke, og turen til Tyskland er hans første treningsleir som Liverpool-spiller.

23-åringen beskriver det som «briljant» å ikle seg den røde trøya og komme innpå.

– Det var min første kamp siden begynnelsen av mai, tror jeg, så det var godt å få fjernet spindelvevet. Å ta på meg denne drakta og spille med disse gutta var en ære, og det skjer forhåpentlig mange ganger til, sier han videre.

God stemning

– Spillerne har vært lenger sammen enn noen få av oss som nettopp har kommet inn, men treningen har vært intens, og det var godt å få spille kamp. Alle liker å spille, og det er ikke noe annerledes for meg, så det var deilig å komme fra det med seieren og «clean sheet».

Det var drøyt 54 000 tilskuere til stede på Olympiastadion i dag, omtrent like mange som det pleier å være på Anfield. Robertson lot seg imponere av bortesupporterne.

– Fansen til Hertha Berlin var briljante, og Liverpool-supportere borte i hjørnet var i en egen klasse gjennom kampen. Det er en fin atmosfære å spille i, en flott arena, og det er i slike kamper man vil spille.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]