Torbjørn Flatin:– Entusiasmen bobler ikke

Men redaktøren mener Robertson er en nyttig tilvekst til stallen.

21. jul 2017 kl 20.18 Arve Corneliussen

– Jeg kan ikke si at entusiasmen bobler over. Jeg stiller det samme spørsmålet som mange andre – er han god nok til å styrke startelleveren? Det er noe jeg må innrømme at jeg er usikker på, sier Kopite-redaktør Torbjørn Flatin.

– Samtidig er det mulig å vende det til noe bra. Ti millioner for ham og åtte millioner for Kevin Stewart motsatt vei er bra business, mener Flatin.

Redaktøren hadde håpet på et litt større navn.

– Jeg tror han er bedre enn Moreno, og mener han uten tvil styrker stallen. Om han forsterker elleveren gjenstår å se. Jeg hadde håpet at dette skulle bli et vindu der Liverpool kjøpte tre-fire spillere som gikk rett inn og forsterket laget, men jeg ser ikke Robertson helt i det bildet.

SIGNERTE:
SIGNERTE:  Andy Robertson sa at Liverpool-overgangen var en drøm som har gått i oppfyllelse da han skrev under fredag ettermiddag.

Typisk back

Flatin tror imidlertid Robertson har noen kvaliteter som gjør at han kan ta plassen fra James Milner.

– Det finnes positive ting med dette kjøpet og. Han er en mye mer typisk back enn det Milner er. Blant annet er han lite skadet, og det synes jeg er veldig positivt. Jeg kjenner ham ikke til bunns, men han spilte en veldig god kamp da jeg så Skottland – England. Skottland havnet under og måtte presse foran eget publikum. Da skjedde det mye på hans side. Hvis vi får inn en back som kan løfte seg i store kamper, kan dette bli bra.

– Han er en naturlig, offensiv back. Får Liverpool ballen, er han med i angrep med en gang. I tillegg kan han slå gode innlegg med venstrebeinet. Slik sett er det flere argumenter for å sette ham foran Milner, mener Flatin.

– Vi manglet noe i både dekningen og elleveren. Sånn sett føler jeg at vi er styrket.

TRADISJON:
TRADISJON:  Flatin forklarer at i hver gode Liverpool-årgang, har det alltid vært en skotte med på laget, og påpeker at det er noe tradisjonsrikt med skotter til stede.

Problem med backer

Flatin mener Liverpool har slitt på backplass i årevis, og er ikke helt sikker på om Robertson er mannen som bryter trenden.

– Det er noe rart med Liverpool og backer. På en liste over historiens 25-30 beste spillere i Liverpool, er ikke så mange av dem backer. De toppspillerne Liverpool har kjøpt har vært i andre posisjoner. Det virker som det er historien som gjentar seg, men vi krysser fingrene for at det blir bra.

– Samtidig kan du se på Steve Finnan-kjøpet fra Fulham. Det var ingen som jublet over den overgangen, men han startet i Istanbul og FA-cup-finalen. Kan Robertson bli like bra som Finnan, har jeg ikke noe imot det.

– Jeg sitter litt på gjerdet. Entusiasmen er ikke der, men det finnes positive argumenter. Det virker som en bra avtale til den prisen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]