Fem ting om Wigan-kampen

Vi har vurdert Mohamed Salahs debut, hvorfor angrepsspillet var bedre i første omgang og Ben Woodburn som sentral midtbanespiller.

15. jul 2017 kl 12.05 Arve Corneliussen

Debutanten får godkjent

Mohamed Salah åpnet preseason med scoring. Riktignok av det lette slaget etter Roberto Firmino spilte ham frem på åpent mål, men sjansen åpnet seg opp etter et av egypterens mange gode løp.

Allerede etter et par minutter viste han frem sin ekstreme hurtighet. Lallana hadde vunnet ballen på midtbanen og slått en kort pasning til Salah – lynvingen fosset helt inn i sekstenmeteren med ballen, før han skjøt like over mål med den svakere høyrefoten.

Ingen gnistrende debut, men langt fra dårlig. Var flink til å komme seg i gode posisjoner. Med tanke på at dette var hans første oppkjøringskamp, har man nok mange mål i vente fra Salah kommende sesong.

Angrepsspillet satt

I første omgang rullet Liverpool opp noen angrep som fikk tankene til å gå tilbake den fantastiske ligahøsten forrige sesong. Det ble bare ett mål, men på en normal dag ville det blitt flere. Spesielt Roberto Firmino tok ikke var på sjansene som bød seg.

Jürgen Klopp oppsummerte det bra ved kampslutt. Han forklarte at Liverpool fikk mer rom enn vanlig fordi Wigan også prøvde å spille fotball, noe man fikk se da Coutinho vant ballen høyt i banen i forkant av målet.

Selv om man forventer mange sjanser mot et League One-lag, var det oppløftende å se takter så tidlig i preseason. Det kommer til å bli scoret mange mål på Anfield denne sesongen.

Spesielt gledelig å se at Coutinho er i rute.

BLOKKERT:
BLOKKERT:  Etter et godt løp ble Mohamed Salah spilt gjennom av Coutinho, men Wigans forsvarer rakk akkurat å komme seg mellom ballen og mål.

Sliter mot bussene

Voldsomt regn gjorde spilleforholdene vanskeligere i andre omgang, men det er ikke en god nok unnskyldning for angrepsspillet. Jürgen Klopp beskrev den som kjedelig.

Det ble et helt annet kampbilde. Wigan byttet inn mange unggutter, og plutselig hadde Liverpool mye ball mot en forsvarsmur istedenfor rom å kontre i. Som så ofte forrige sesong, ble det mange pasninger til siden og lite sjanser.

Var det fordi den beste angrepsrekken spilte i første omgang, den sentrale midtbanen var mer offensiv, at baneforholdene ble dårligere eller at Salahs direkte løp minnet om Manés? Sannsynligvis en god blanding, men Liverpool har en jobb å gjøre når det kommer til å spille mot etablert forsvar frem mot sesongstart.

Enkelte forsvarsproblemer

Det er ganske tydelig at Liverpool trenger å få på plass en ny stopper før sesongstart. Joël Matip og Dejan Lovren fungerer, men alternativene er ikke der de burde være. Mot Wigan spilte Kevin Stewart stopper i andre omgang, og Joe Gomez spilte høyreback.

I første omgang klarte Wigan å spille seg til et par sjanser. Mye skyldtes nok at Liverpool stilte med en ekstremt offensiv midtbane, men Matip og Klavan så ganske rustne ut.

Wigans mål var det lite å gjøre med for Mignolet, men sjansen oppstod etter klønete forsvar av dødball. Også der har Liverpool en jobb å gjøre frem mot sesongstart, noe Jürgen Klopp var tydelig på ved kampslutt.

I andre omgang hadde Liverpool stålkontroll defensivt. Mye hjulpet av at Wigan stilte med svakere mannskap, tempoet i kampen var lavere, Liverpool hadde mye mer ball og at midtbanen var mer defensivt anlagt.

Jürgen Klopp må finne den rette balansen mellom forsvar og angrep til Watford-kampen.

SOLID:
SOLID:  Det endte ikke i det helt store, men Trent Alexander-Arnold viste prov på offensive kvaliteter i omgangen han fikk.

Ungguttene viste seg frem

Ben Woodburn var i det lekne hjørnet. Denne gangen som sentral midtbanespiller, og ikke på kanten slik han spilte i cupene forrige sesong. 1999-modellen viste glimt av eminent nærteknikk, og tok av press på Xavi-vis da han vendte bort to Wigan-spillere tidlig i kampen.

Sannsynligvis ikke nok til å spille seg inn på laget mot Watford, men den unge waliseren viste frem talentet sitt.

Trent Alexander-Arnold viste seg også lovende takter i Nathaniel Clynes skadefravær. Han slo gode pasninger, ga midtbanespillerne alternativer med gode løp og slo en frekk tunnel på en Wigan-forsvarer.

En mer anonym forestilling av ungguttene som spilte i andre omgang. Marko Grujic markerte seg helt på tampen med det som kunne blitt en hælflikk-assist dersom James Milner hadde scoret, men ellers skjedde det lite.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]