U18 i Ungarn:Første preseason som manager

Steven Gerrard mener det er lettere å nå frem til spillerne på treningsleir.

20. jul 2017 kl 16.50 Arve Corneliussen

– Jeg tror nøkkelen er at vi blir vante med hverandre. Det som er bra med å være på treningsleir er at du er rundt dem døgnet rundt, som betyr at du får inn en del ekstra økter. I tillegg er du med dem utenfor banen, sånn at du kan vise dem hvilke verdier og prinsipper de trenger som fotballspillere, forklarer Steven Gerrard til Liverpoolfc.com.

Han leder nå U18-laget i sin første preseason, i det som skal være perfekte forhold i Ungarn.

– Det er mye lettere når du er på reise, for da får du fokusert på treningen på en annen måte. Du kan ha mange flere lagmøter, for eksempel, så jeg ser virkelig frem til denne uken, sier Gerrard.

Storseier

I Gerrards første kamp vant laget 7-0 mot Burton Albion. Midtbanelegenden advarer om at dette bare er starten på det harde arbeidet.

– Det er mye som må gjøres. Både individuelt og lagmessig. Jeg mener vi er litt foran der vi burde være dag tolv i preseason, så jeg er virkelig fornøyd med hvordan spillerne jobber. Vi hadde en uke foran Burton-kampen der vi jobbet med visse ting, og allerede så man at spillerne prøvde å få det ut i kamp.

Han forklarer at det er visse forskjeller på å være spiller og manager i preseason.

– Når du er spiller er du i midten av alt, og du sørger for å komme dit du skal individuelt. Som kaptein passer du også på lagkameratene. Når du er manager, må du se på taktikk, formasjoner og hva du gjøre for hver enkelt spiller.

– Det er forskjellig. Jeg må jobbe, lære og gjøre feil for å komme dit jeg vil. Jeg ser virkelig frem til denne erfaringen, avslutter Gerrard.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]