HONG KONG:  Liverpool tilbringer de seks neste dagene i Asia, der de skal spille Premier League Asia Trophy. Den første kampen er mot Crystal Palace på onsdag.

Fornøyd med støtten fra eierne

Jürgen Klopp forklarer hvorfor Liverpool ikke har klart å hente så mange spillere hittil, og forstår at supporterne blir utålmodige.

– Jeg er veldig fornøyd med støtten fra eierne. Hva annet kan jeg si? Hvis de kunne gjort noe raskere, hadde de vært her og gjort det. Det handler ikke om penger eller noe slikt. Okay, jeg har ikke spurt om å kjøpe Ronaldo eller noen av Barcelona-spillerne, men jeg er veldig fornøyd med situasjonen, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo

Det er velkjent at manageren ønsker Virgil van Dijk og Naby Keïta, men både Southampton og RB Leipzig er svært motvillige til å selge. 

– Hvis jeg hadde bestemt, hadde alle overgangene vært på plass da vi avsluttet sesongen. Det skjer bare i drømmeland, og jeg er vant med disse tingene. Jeg kan se for meg at det er irriterende for fansen, som sikkert tenker «Oh my God, ingenting skjer her, og alt skjer andre steder», fortsetter Klopp. 

– Vi kan ikke tenke på den måten. I mellomtiden må vi jobbe sammen, og vi jobber virkelig hardt, legger han til. 

Allerede bra lag 

Manageren legger til at han mener Liverpool-troppen allerede er veldig sterk. 

– Jeg følte vi hadde et ganske sterkt lag forrige år, spesielt da alle var skadefrie. Det gir meg en god følelse. Hvis jeg kunne bestemt, hadde jeg hatt alle spillerne klare til første dag i preseason. Det er ikke mulig lenger, og spesielt ikke i England – så hvorfor skal jeg klage over det? 

– Overganger er alltid kompliserte. Om den selgende klubben trenger penger eller har en erstatter klar, er sjansene større. Spesielt i England. Jeg leser om overganger til £5M i Bundesliga, men ser du det skje i England? Ikke en sjanse, mener Klopp. 

Han forklarer at Liverpool har midlene på plass og er en attraktiv destinasjon for spillerne, men at de møter på hindringer. 

– Hvis du har pekt deg ut en drømmebil, endelig har pengene på plass og du går for å kjøpe den, men eieren sier: «den er ikke til salgs». Slike ting skjer i livet, ikke bare i fotball. De ber deg om å se etter en annen bil, men du har fortsatt lyst på den bilen. 

– Det er ganske enkelt, og du kan tenke deg hvordan det fungerer. Det er ikke slik at vi gjør noe annerledes eller dummere enn de andre klubbene.

Kvalitet fremfor kvantitet 

Klopp er krystallklar på at han ønsker seg kvalitetsspillere de neste ukene, og at han ikke har et gitt antall spillere som må inn for å få en bredere stall. 

– Vi har pengene som skal til og slike ting, men det er fortsatt vanskelig. Vi ønsker de rette spillerne, ikke bare å handle for å handle. Det handler ikke bare om et tall, men om at ting skal passe sammen. 

På spørsmål om han har en plan dersom de fremste overgangsobjektene skulle ryke, svarte han, ifølge Echo, at de ikke er helt der ennå. 

– Det er selvsagt en mulighet. Det er mer sannsynlig at vi henter noen andre enn at vi ikke henter noen, avslutter han. 

Del

Jürgen Klopp

26.10.2017 19:20

Vil ikke røpe om Mignolet og Lovren får fornyet tillit

Jürgen Klopp håper at duoen er smarte nok til å ignorere kritikken.

26.10.2017 15:24

– Uvanlig å møte sin beste venn på den måten jeg gjør

David Wagner tror ikke han får noen taktiske overraskelser mot sin beste venn Jürgen Klopp.

26.10.2017 10:03

– Vi gjør grunnleggende vurderingsfeil defensivt

Phil Thompson har ett konkret råd til hvordan Jürgen Klopp kan få strammet opp den defensive organiseringen under kamp.

FSG

15.08.2017 00:06

Klart tale fra Klopp: – Uansett hva Barcelona byr, vil vi ikke ha pengene

Jürgen Klopp gjør det helt klart nok en gang at Philippe Coutinho ikke blir solgt i dette overgangsvinduet.

11.08.2017 15:47

The Times:– FSG kan ikke gi etter nå

Paul Joyce mener at pressemeldingen som Fenway Sports Group la ut tidligere i dag fører til at Liverpools eiere er bundet både på hender og føtter i den betente Coutinho-sagaen.

11.08.2017 11:22

FSG med pressemelding om Philippe Coutinho

Liverpools eiere slår fast en gang for alle at Philippe Coutinho ikke vil bli solgt i sommer.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.01.2018 kl 23:18

– Vi trenger ikke vise folk at vi ikke sover

Jürgen Klopp vil ikke forhaste seg med å bruke Coutinho-pengene. Han peker isteden på spillere han mener kan fylle tomrommet.

+
20.01.2018 kl 19:08

Ingen blemmer for topplagene

Målene rant inn for Liverpools konkurrenter lørdag.

+
20.01.2018 kl 17:56

Er det riktig å selge Daniel Sturridge nå?

Liverpool.no-redaksjonen om keepersituasjonen, Daniel Sturridge og laget mot Swansea.

+
20.01.2018 kl 17:03

Slått ut i Anfield-debuten til Tagseth og Gerrard

Steven Gerrards første møte med Anfield som manager endte i tap etter ekstraomganger.

+