Fornøyd med støtten fra eierne

Jürgen Klopp forklarer hvorfor Liverpool ikke har klart å hente så mange spillere hittil, og forstår at supporterne blir utålmodige.

17. jul 2017 kl 00.12 Arve Corneliussen

– Jeg er veldig fornøyd med støtten fra eierne. Hva annet kan jeg si? Hvis de kunne gjort noe raskere, hadde de vært her og gjort det. Det handler ikke om penger eller noe slikt. Okay, jeg har ikke spurt om å kjøpe Ronaldo eller noen av Barcelona-spillerne, men jeg er veldig fornøyd med situasjonen, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Det er velkjent at manageren ønsker Virgil van Dijk og Naby Keïta, men både Southampton og RB Leipzig er svært motvillige til å selge.

– Hvis jeg hadde bestemt, hadde alle overgangene vært på plass da vi avsluttet sesongen. Det skjer bare i drømmeland, og jeg er vant med disse tingene. Jeg kan se for meg at det er irriterende for fansen, som sikkert tenker «Oh my God, ingenting skjer her, og alt skjer andre steder», fortsetter Klopp.

– Vi kan ikke tenke på den måten. I mellomtiden må vi jobbe sammen, og vi jobber virkelig hardt, legger han til.

Allerede bra lag

Manageren legger til at han mener Liverpool-troppen allerede er veldig sterk.

– Jeg følte vi hadde et ganske sterkt lag forrige år, spesielt da alle var skadefrie. Det gir meg en god følelse. Hvis jeg kunne bestemt, hadde jeg hatt alle spillerne klare til første dag i preseason. Det er ikke mulig lenger, og spesielt ikke i England – så hvorfor skal jeg klage over det?

– Overganger er alltid kompliserte. Om den selgende klubben trenger penger eller har en erstatter klar, er sjansene større. Spesielt i England. Jeg leser om overganger til £5M i Bundesliga, men ser du det skje i England? Ikke en sjanse, mener Klopp.

Han forklarer at Liverpool har midlene på plass og er en attraktiv destinasjon for spillerne, men at de møter på hindringer.

– Hvis du har pekt deg ut en drømmebil, endelig har pengene på plass og du går for å kjøpe den, men eieren sier: «den er ikke til salgs». Slike ting skjer i livet, ikke bare i fotball. De ber deg om å se etter en annen bil, men du har fortsatt lyst på den bilen.

– Det er ganske enkelt, og du kan tenke deg hvordan det fungerer. Det er ikke slik at vi gjør noe annerledes eller dummere enn de andre klubbene.

Kvalitet fremfor kvantitet

Klopp er krystallklar på at han ønsker seg kvalitetsspillere de neste ukene, og at han ikke har et gitt antall spillere som må inn for å få en bredere stall.

– Vi har pengene som skal til og slike ting, men det er fortsatt vanskelig. Vi ønsker de rette spillerne, ikke bare å handle for å handle. Det handler ikke bare om et tall, men om at ting skal passe sammen.

På spørsmål om han har en plan dersom de fremste overgangsobjektene skulle ryke, svarte han, ifølge Echo, at de ikke er helt der ennå.

– Det er selvsagt en mulighet. Det er mer sannsynlig at vi henter noen andre enn at vi ikke henter noen, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]