Forventer fremgang hos ungguttene

Jürgen Klopp mener det gagner dem at de har trent en hel sesong med førstelaget, og er klar til å tilpasse taktikken.

2. jul 2017 kl 10.55 Arve Corneliussen

– Du har alltid lyst til å ta et nytt steg hver sommer, men du må se an hvordan ting passer seg og når de nye spillerne kommer. De ungene spillerne har blitt ett år eldre. Det er ikke den største forskjellen, men det betyr at de har trent med førstelaget ett år lenger, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Liverpool Echo meldte tidligere i uken at manageren utsetter låneavgjørelser fordi han vil gi talentene en sjanse i preseason. Jürgen Klopp forventer fremgang.

– De kan ta store steg fordi de har tilpasset seg. De er ikke like spente når de kommer på trening lenger, og de tenker ikke ting som «wow, der står Adam Lallana rett ved siden av meg». Det gjør en stor forskjell, mener Klopp.

– Antageligvis må du ta ett eller to steg tilbake før du kan ta fem eller seks steg fremover, legger han til.

Tilpasser taktikken

I utgangspunktet spilte Liverpool 4-3-3 forrige sesong, men Klopp var villig til å endre da spillere ble skadde eller slitne. Han satser på å rotere enda mer kommende sesong.

– Taktisk sett håper jeg vi kan bli mer fleksible. Vi må tilpasse oss til hvem som er tilgjengelige og introdusere nye systemer. I 2015/16 spilte vi mest 4-2-3-1, og forrige sesong mest 4-3-3 eller 4-5-1. Vår mening var at det passet best til spillerne vi hadde, forklarer Klopp.

– Jeg har ikke bestemt meg for hvordan vi skal spille denne sesongen. Det kommer til å variere. Vi må forberede oss på å spille i Europa i tillegg, så vi trenger selvsagt en bredere stall. Vi kommer til å være gode – jeg ser frem til det, avslutter manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]