– Få deg en proffkontrakt på 12 måneder, eller vurder andre alternativer

For bare fem år siden var Andy Robertson amatørspiller og jobbet i billettluken på Hampden Park.

28. jul 2017 kl 00.20 Arve Corneliussen

Som 15-åring ble han fortalt av Celtic at han var for liten til å spille på det høyeste nivået. Som 18-åring spilte han som amatør for Queen's Park i 3. divisjon, og jobbet i billettluken på Hampden Park, ifølge The Telegraph.

Da ga foreldrene ham en frist – få deg profesjonell kontrakt på tolv måneder, eller vurder andre alternativer.

– De første årene i Queen's Park gikk det bra fordi jeg fortsatt gikk på skolen. Foreldrene mine ga meg ett år til på å oppfylle drømmen min. Jeg var på vei til å måtte søke meg inn på universiteter, der jeg ville studert for å bli lærer eller noe innenfor idrettsforskning, forteller Andy Robertson til The Telegraph.

– Jeg jobbet på Hampden Park og tok imot telefonbestillinger av billetter. Vi trente to ganger i uken på kveldene og spilte kamper på lørdager, så jeg jobbet fra ni til fem og gikk på trening etter det, forklarer Liverpools nye venstreback.

DRØMMEN:
DRØMMEN:  Liverpools nye nummer 26 har uttalt at det er en drøm å spille for Liverpool. Han ble hentet for £10M, og scoret ett mål og slo to målgivende pasninger for Hull forrige sesong.

Hardt å få avslag

Robertson har vært Celtic-fan siden barndommen, og forteller at det var hardt å få beskjeden om at han ikke fikk fortsette.

– Det var en overgangsfase i Celtic på den tiden, og de hadde nettopp fått en ny akademisjef. Jeg passet ikke til hans filosofi.

– Han kom fra Motherwell. Der hadde de mange store karer som spilte fysisk fotball, og det var ikke mitt spill. Jeg var liten. Jeg er ikke stor nå heller, men det tok meg tid å vokse helt ut. Han så en liten gutt som spilte sentral midtbane, venstrekant- og back, og var ganske svak. For å være ærlig var jeg det, men jeg hadde tro på egne ferdigheter.

– Å bli avvist var tungt fordi jeg var Celtic-supporter som liten. Det tok meg nesten en hel sesong å komme meg over den skuffelsen. Den første sesongen i Queen's Park var jeg ikke god nok, men den tøffe perioden formet meg, mener Robertson.

– Når jeg ser tilbake på det, var det å bli løslatt det beste som kunne skjedd meg.

DEBUTERER:
DEBUTERER:  Sannsynligvis får Andy Robertson sin uoffisielle Liverpool-debut mot Hertha Berlin på lørdag.

Snakket med Klopp

Da Andy Robertson signerte, fortalte Jürgen Klopp at Liverpool hadde kjøpt en spiller med en fantastisk reise.

Skotten forteller at Klopp spurte om bakgrunnen hans.

– Manageren ønsker å bli like godt kjent med personene som fotballspillerne. Jeg fortalte ham om meg selv, og svarte på alt han ønsket å vite. Jeg så sitatene hans da jeg signerte. Han likte åpenbart historien om hvordan jeg har gått fra bunnen av skotsk fotball til der jeg er nå, sier Robertson.

– Da Liverpool kom på banen var det en «no-brainer», spesielt med den manageren de har her. Første gang jeg snakket med ham ble jeg dratt med av han og planene hans. Jeg ønsker å være en del av dette laget, og vil gjøre det vanskelig for andre lag å bryte oss ned. Du sier ikke nei når du får sjansen til å spille for Liverpool.

Fikk sjansen etter Morenos skade

Alberto Moreno startet sesongen på venstrebacken, og gjorde sakene sine bra frem til han ble skadet mot Spartak Moskva i desember. Robertson måtte vente lenge på sjansen, men vil nå gi spanjolen kamp om plassen. Moreno er tilbake i trening.

Skotten har nå spilt 12 kamper denne sesongen - og de to siste, hjemmekampene mot Everton og Manchester City, har trolig vært hans beste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]