Går inn til sesongen med selvtillit

Emre Can tror på en langt bedre sesong enn den forrige.

31. jul 2017 kl 12.08 Marius Rabben

I lørdagens seier over Hertha BSC spilte Can sine første 58 minutter etter sommerferien, og 23-åringen er optimistisk på egne vegne foran sesongen.

– Det er en stor sesong for både meg og laget. Vi gjorde det bra forrige sesong, men vi kunne gjort det bedre, så vi skal forsøke å ta et nytt steg i år, sier han til Liverpoolfc.com.

– Forrige sesong var ikke min beste

Plager med leggen over lang tid har hemmet Can på banen, noe han særlig merket i fjor. Nå er den tyske landslagsspilleren kvitt smertene.

– Selv ønsker jeg å pushe på videre, og jeg vil ha god selvtillit og spille en god sesong. Forrige sesong var ikke min beste, for å være ærlig.

– Det var vrient for meg i begynnelsen med noen leggproblemer, men på tampen av sesongen følte jeg meg veldig bra. Jeg tror jeg spilte greit, og nå vil jeg holde det gående og gå inn til den nye sesongen med samme følelse.

Vant «prøve-VM»

Can markerte seg med blant annet å score det som ble sesongens mål i Liverpool, med brassesparket mot Watford i mai, og imponerte Tysklands landslagssjef, Joachim Löw, nok til en plass i sommerens Confederations Cup i Russland.

Tyskland endte opp med å vinne hele turneringen, til tross for at landslagstroppen var betraktelig yngre og mindre rutinert enn normalt.

– Det var et veldig stolt øyeblikk, og det var mitt første landslagstrofé. Vi gjorde det veldig bra som lag, og ingen forventet at vi skulle vinne cupen. Vi spilte med et så ungt lag, og vi er fornøyde, sier Can.

– Lærte mye

– Det er alltid godt å spille for landet sitt, og jeg spilte mot toppspillere fra gode land. Alle nøt det, og jeg lærte mye og fikk med meg masse erfaring.

Nå vil han bygge videre på seiersfølelsen når Liverpool starter opp sin nye sesong om under to uker.

– Vinner du en pokal, får du selvtillit. Jeg har det, og nå ønsker jeg å gå inn til sesongen med den selvtilliten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]