Gini hater hardkjøret

Han vil aller helst trene med ball, men erkjenner at preseason er viktig for at sesongen skal bli god.

11. jul 2017 kl 12.34 Arve Corneliussen

– Jeg er veldig glad for å være tilbake, men jeg hater preseason på grunn av all løpingen! Det er virkelig hardt, og det er ikke så gøy der og da. Du vil aller helst trene med ballen, men du har preseason for å komme deg i form. Det må gjøres, sier Gini Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

Nederlenderen er likevel krystallklar på at han er dedikert til oppkjøringsfasen av sesongen. Med 36 ligakamper var han den midtbanespilleren som var tilgjengelig til flest kamper, og forklarer at han trengte en pause ved sesongslutt.

– For meg var pausen veldig viktig. Jeg spilte utrolig mange kamper, og hadde et par problemer med kroppen. I starten av ferien slappet jeg av, men i slutten hadde jeg en del løpeøkter som en del av treningsprogrammet jeg fikk, forteller han.

Laget først

Midtbanespilleren fikk skryt fra mange kanter for sin gode debutsesong, men han er ikke klar for å hvile på sine laurbær av den grunn.

– Jeg hadde en god debutsesong, men jeg ønsker å gjøre det bedre. Hvis vi gjør det bra som et lag, er det også lettere for enkeltspillere å utvikle seg. Å utvikle oss som et lag må være prioriteten. Da følger enkeltspillerne etter, mener Wijnaldum.

Forrige sesong scoret han seks mål i ligaen. Det var et steg ned fra elleve i Newcastle og 14 i PSV Eindhoven de to sesongene før.

– Det var seks viktige mål, så det var bra. Hvis jeg kan hjelpe laget mitt ved å score mål – enten det er to, tre, fire eller seks, som forrige sesong – kommer jeg til å være fornøyd. Men det viktigste er at vi vinner kamper, påpeker han.

Nå ser han frem til å prøve seg i Champions League.

– Jeg tenker det er den største turneringen i verden. Du ser alltid frem til å se hvor laget står ved å spille mot de beste. Jeg gleder meg veldig, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]