Gir opp kampen om Keïta i sommer

Liverpool aksepterer at RB Leipzig ikke ønsker å selge Naby Keïta.

28. jul 2017 kl 17.56 Marius Rabben

Ifølge Liverpool Echo og Daily Mail har Jürgen Klopp og de røde gitt opp håpet om å kjøpe Keïta i dette overgangsvinduet fordi RB Leipzig ikke er interessert i salg eller forhandlinger.

Klopp møtte klubbens sportsdirektør, Michael Edwards, etter å ha returnert fra oppholdet i Hong Kong, skriver Andy Kelly i lokalavisen, og de røde har ikke aktivt jaktet på Leipzig-spilleren de siste dagene ettersom manageren nå forbereder seg til sesongen uten Keïta i planene.

Liverpool fikk et bud på 57 millioner pund avslått i begynnelsen av måneden, og utfallet var det samme da budet ble økt til drøyt 66 millioner pund inkludert bonuser for rundt to uker siden.

U-sving av Leipzig er eneste mulighet

Den tyske klubben har flere ganger gjort det klart at de ikke har noen intensjoner om å selge midtbanejuvelen, og Liverpool kommer derfor ikke til å forsøke seg med et tredje bud i dette sommervinduet.

Det skjer til tross for tyske rapporter om at 22 år gamle Keïta selv ønsker seg til Anfield.

«Den eneste måten en overgang kan skje før slutten av august, ville vært om Leipzig utfører en u-sving og bestemmer seg for at det vil være poengløst å beholde en spiller i klubben mot sin vilje, men er slikt scenario er usannsynlig gitt hvor robust de har stått ved sin avgjørelse så langt», skriver journalist Dominic King i Daily Mail.

Likevel betyr ikke dette at Liverpools interesse for den guineanske landslagsspilleren er over. I kontrakten hans aktiveres en utkjøpsklausul på 48 millioner pund neste sommer, og avisene tror de røde vil forsøke igjen om et år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]