Champions League-trekning av 3. runde:God trekning for Liverpools del

Sjansen for et gjensyn med Mario Balotelli på Anfield har minket etter fredagens trekning.

14. jul 2017 kl 14.40 Arve Vassbotten

Fredag ble den tredje runden av kvalifiseringen til Champions League-trukket. Den innebar noe som kan være en god nyhet for Liverpools del.

Liverpool er med i playoff-gruppen i fjerde runde for lag som ikke er seriemestere i sine land. Derfor er motstanderne Liverpool potensielt kan møte i sin playoff disse lagene: Viktoria Plzen (Tsjekkia), CSKA Moskva (Russland), Club Brugge (Belgia), Sporting Lisboa (Portugal), Steaua Bucuresti (Romania), Young Boys (Sveits), Nice (Frankrike), Hoffenheim (Tyskland), Istanbul Basaksehir (Tyrkia) og AEK Athen (Hellas).

Nice, som var et av de tøffeste lagene Liverpool potensielt kunne møte, er nå trukket mot Europa League-finalist Ajax i den tredje runden. Dermed er det store muligheter for at det ikke blir noe møte med Nice og Mario Balotelli i den fjerderunden for Liverpool.

Av de andre kampene som ble trukket kan Dynamo Kievs møte med Young Boys også ha noe å si for seedingen til neste runde.

I likhet med Liverpool vil Ajax og Kiev bli seedet om de går til fjerde runde, men om en av de to klubbene blir slått ut vil Viktoria Plzen fra Tsjekkia bli seedet isteden om de slår Steaua Bucharesti.

CSKA Moskva er laget som vil rykke opp om både laget fra Nederland og Ukraina ryker ut. De møter AEK Athens i sin kamp.

Trekning tredje kvalifiseringsrunde

Kampen spilles 25. og 26. juli og 1. og 2. august.

Steaua Bucuresti (Romania) v Viktoria Plzen (Tsjekkia)
Nice (Frankrike) v Ajax (Nederland)
Dynamo Kiev (Ukraina) v Young Boys (Sveits)
AEK Athens (Hellas) v CSKA Moskva (Russland)
Club Brugge (Belgia) v Istanbul Basaksehir (Tyrkia)

Om alle de seedede lagene går videre kan Liverpool dermed møte Viktoria Plzen, CSKA Moscow, Club Brugge, Sporting CP og Hoffenheim i neste runde. Den trekkes fredag 4. august. Første kamp spilles enten 15. eller 16. august, og returkampen 22. eller 23. august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]