Manageren om preseason:– Grunnlaget for hele sesongen

Jürgen Klopp forklarer at det ikke bare handler om hard trening for å komme seg i fysisk form, men å skape samhold i spillergruppen.

1. jul 2017 kl 12.13 Arve Corneliussen

– Fotball er et lagspill, og det betyr at du er nødt til å vite hva de rundt deg tenker. Dette lærer du i preseason. Selvsagt lærer du også i løpet av sesongen, men da er det finpuss. Jo bedre grunnlag du kan legge, jo bedre kommer sesongen til å bli – 100 prosent sikkert, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

På onsdag returnerer spillerne som ikke har vært opptatt med landslagsspill til Melwood. Først skal det spilles treningskamper i England mot Tranmere og Wigan, før Liverpool reiser på treningsleirer til Hong Kong, Tyskland og Irland.

– Grunnen til at du drar på treningsleirer, vanligvis, er at spillerne er sammen døgnet rundt. De spiser frokost, lunsj og middag sammen, og er sammen utenom. Det er veldig viktig. Du kan spørre alle spillerne vi hentet forrige sommer om hvordan de følte det på den første dagen kontra den siste dagen av preseason – det er en veldig avgjørende periode, mener manageren.

– Jo bedre kontakt spillerne får i denne perioden, jo bedre er det, legger han til.

Blodslit

– Utenom kampene gjennom sesongen, er preseason den viktigste perioden. Den har stor innflytelse på kampene i sesongen. Du legger grunnlaget for hele året, konstaterer Klopp.

– Jeg nyter disse øktene. Det bør være en enorm forskjell mellom den første og siste dagen. Vi har lyst til å se stor forskjell på spillerne.

KREATIV:
KREATIV:  Klopp forklarer at man av og til må være litt kreativ med lagoppstillingene i preseason. Kanskje sikter han til da den talentfulle keeperen Shamal George fikk prøve seg som spiss i kampen mot Huddersfield.

Klopp reflekterer over forrige sommer, der mange spillere returnerte sent grunnet EM-sluttspillet. I år er det kun Emre Can i Confederations Cup som har vært lenge borte.

– Vi startet med noen kamper mot lag i lavere divisjoner, og spilte med alle ungguttene. Det var bra for dem. Sånn er det i preseason – du har noen små skadeproblemer, hvis du er heldig, og du må allerede bli litt kreativ med lagoppstillingene, sier Klopp.

– Deretter kommer alle spillerne tilbake i helt forskjellige forfatninger, fordi de har hatt ferie de to siste ukene. At det var EM påvirket det, selvfølgelig. Det er også utfordringen, men det er jobben vi må gjøre og jeg liker det godt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]