Håper å servere Klopp noen spillere

Gerrard setter utvikling foran å vinne kamper for U18.

26. jul 2017 kl 13.20 Arve Corneliussen

– Målet mitt er å få så mange spillere som mulig oppover i gradene. Jeg må få dem inn på U23-laget, få dem til å klamre seg fast og deretter bli enda bedre, sier Steven Gerrard til Liverpoolfc.com.

Midtbanelegenden har nylig ledet U18 i sin første treningsleir i Budapest, der blant annet norske Edvard Tagseth var med.

– Akkurat slik som jeg gjorde da jeg var spiller, prøver vi å vinne alle kamper. Når det kommer til suksess, tror jeg det ville vært veldig dumt av meg å legge ekstra press på spillerne. De har allerede stort press på seg, mener Gerrard.

Klopp motiverer

Han mener spillerne blir motivert av sjansene andre talenter har fått av Jürgen Klopp.

– Han kommer bare til å gi sjansen til spillere som er klare, og folk han liker det han ser av. Jürgen er forberedt til å gi sjanser til dem som viser seg frem.

– Det viktige for meg er hva Jürgen tenker. Jeg kommer til å bli bedømt for resultatene av folk på utsiden – noe jeg er forberedt på – men jobben er å utvikle spillerne på banen. Både individuelt og kollektivt, i tillegg til å få dem til å oppføre seg som profesjonelle fotballspillere, forklarer Gerrard.

– Vi er nødt til å gi Jürgen et godt førsteinntrykk av spillerne. Om en av våre spillere stiller på Melwood og er lat, kommer for sent, ikke går riktig kledd, kroppsspråket er dårlig og han ikke gjør det bra på banen, kommer han ikke til å være der særlig lenge. Da føler vi oss ansvarlige.

– Det er mye som skjer som de på utsiden ikke forventer. Det handler ikke bare om fotballdelen, det er en hel pakke vi må ha klar før de kan spille for Jürgen Klopp, forklarer Gerrard.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]