– Håper Coutinho gir oss ett år til

Jamie Carragher tror brasilianeren blir, og kommenterer hvordan Liverpools overgangsmarked har vært hittil.

30. jul 2017 kl 12.22 Arve Corneliussen

– Jeg tror han blir. Forhåpentligvis kan vi få tolv måneder til ut av ham. Da han signerte femårskontrakten, trodde jeg ikke han kom til bli så lenge. Det er ingen tvil om at Coutinho på et tidspunkt ønsker å spille for en av de spanske gigantene, sier Jamie Carragher i et intervju med 5times.

Stopperlegenden påpeker at de fleste sør-amerikanere ønsker seg til Barcelona eller Real Madrid, og mener det ikke er noe supporterne bør klage på.

– Det sies at Barcelona ønsker å gjøre et stort kjøp. Ikke bare om de mister Neymar, men også for å erstatte Iniesta som nærmer seg slutten av karrièren. De ser på Coutinho som en ideell signering.

– Jeg mener Liverpool-fansen bare bør nyte ham denne sesongen. Hvis et stort tilbud kommer inn neste sommer og spilleren ønsker å dra, er det ikke så mye Liverpool kan gjøre. La oss bare håpe han blir ett år til – noe jeg tror han gjør – så får vi se hvor veien går videre, oppfordrer Carragher.

SPEKULASJONER:
SPEKULASJONER:  Coutinho linkes sterk med en overgang til Barcelona, men Jürgen Klopp er fast bestemt på å beholde. Lørdag vartet han opp med en strålende målgivende til Mohamed Salah.

Bredere stall

Med alle de ekstra kampene som kommer av spill i Europa, mener Sky Sports-eksperten at Liverpool må forsterke bredden i stallen.

– Jeg håper jeg er mye gladere når vinduet stenger, svarer han på spørsmål om han er fornøyd med overgangsvinduet hittil.

– Du må være tålmodig. Jeg er helt sikker på at klubben jobber døgnet rundt med å få på plass nye kjøp. Ikke bare for å holde supporterne fornøyde, men for å forsterke bredden i stallen. Jeg nevnte det mange ganger forrige sesong – stallen vår er ikke god nok.

– Førsteelleveren er veldig bra, men med flere kamper trenger vi flere spillere. Samtidig virker det som Jürgen Klopp er ute etter å hente kvalitet heller enn kvantitet, noe jeg også er fornøyd med.

Keïta og van Dijk

Carragher tror ikke Liverpool kommer til å gå for en annen midtbanespiller som er lik Naby Keïta.

– Klopp liker ham åpenbart. Jeg tror han er villig til å vente til neste sommer på grunn av utkjøpsklausulen. Derfor tror jeg Liverpool har mye større sjanser til å hente ham i januar eller om tolv måneder.

– Jeg regner med van Dijk-sagaen kommer til å vare til siste slutt. Jeg tror ikke Liverpool har lagt interessen på is i det hele tatt. Hvis Liverpool går inn til sesongstart med den troppen de har nå, tror jeg det blir mye angst blant Liverpool-supporterne.

DEBUTERTE:
DEBUTERTE:  Andy Robertson fikk sin uoffisielle debut da han spilte andre omgang mot Hertha Berlin.

Om Robertson

Carragher har sett mye av Liverpools nye venstreback i sin rolle som TV-ekspert, og tror ikke han spaserer rett inn på laget.

Likevel har skotten klart å imponere ham.

– Det er ikke bare forrige sesong han har vært bra. De siste årene har han vært veldig god for både Hull og Skottland, og det er ikke lett å spille for en klubb som kjemper for å unngå nedrykk.

– Det er ikke lett å finne venstrebacker som kan spille på dette nivået om dagen, og jeg vet ikke om Robertson er helt der ennå. Samtidig har han alltid vært blant de beste spillerne hver gang jeg har sett Hull. Jeg tipper han kommer til å starte som back-up for Milner, og må jobbe knallhardt de neste tolv månedene for å bevise at han kan bli det langsiktige valget på backplass.

– Alberto Moreno har ingen fremtid. Klopp måtte hente inn en ny mann, og for å være ærlig kommer ikke Liverpool til å sprenge banken for å hente en venstreback. Eller en stallspiller, for den del.

Om spisser

Mange supportere har ropt på en ny spiss, men Carragher mener Liverpool har gode alternativer lengst fremme.

– Klopp elsker Firmino, og jeg er personlig en stor fan av ham. Det virker som han er en av Klopps favorittspillere, og han er definitivt førstevalg på topp.

– Liverpool har ikke en klar spiss som de andre lagene har i Harry Kane, Sergio Aguero og Diego Costa. Det gir imidlertid Klopp muligheten til å endre på angrepsrekken, og noen ganger kommer Firmino til å trekke ned for å gjøre plass til Sturridge.

– Klopp har veldig mange muligheter fremover i banen, påpeker Carragher.

– Sturridge gjorde det veldig bra mot slutten av forrige sesong. Det har alltid handlet om å være skadefri heller en kvalitet for ham. Når han er på banen, gjør han det alltid bra. Det beviser målsnittet hans. Denne sesongen er det mange kamper, og forhåpentligvis kan Sturridge spille så mange som mulig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]