Håper på mer rotasjon denne sesongen

Jürgen Klopp ønsker å kunne hvile spillere uten at det går utover stil eller prestasjonsnivå.

19. jul 2017 kl 00.29 Arve Corneliussen

«Jürgen Klopp har advart spillerne om at de ikke må slå seg til ro med at de har en plass på laget, ettersom han er på vei til å bygge en stall som kan håndtere mye rotasjon», skriver The Telegraph-journalist Chris Bascombe.

Ifølge Bascombe mener Klopp at stallen nå er sterkere enn den noen gang har vært under hans ledelse – spesielt om han får inn noen nye fjes.

Manageren håper på at han kan bytte oftere på startoppstillingene uten at det skal ha noe å si for kvaliteten eller stilen, noe Bascombe mener har vært umulig de to siste sesongene.

Prestasjonene avgjør

Ifølge Jürgen Klopp er det spillerne selv som avgjør egne skjebner.

– Hvis stallen forblir slik den er nå, er det prestasjonene som avgjør. Det er ikke jeg som bestemmer hvem som spiller, men spillernes prestasjoner, forklarer Klopp til Telegraph.

– Forhåpentligvis får vi muligheten til å rotere oftere. Dette er noe alle håper på, men du må ha muligheten til det. Hva kan jeg si? Kommer stallen til å være endret den 31. august? Antageligvis. Kanskje, sier Klopp.

– Vi er ikke 100 prosent sikre. Kanskje ingen vil ha spillerne vi har. Kanskje noen vil låne dem eller kjøpe dem, som er ganske sannsynlig. Planen er at vi skal ha en stall der vi kan kjempe på alle fronter. Det viktigste nå er at vi blir klare til de første kampene i sesongen, fortsetter han.

Stikk til Lineker

Da Liverpool røk ut av FA-cupen med et svært B-preget mannskap mot Wolverhampton, mente tidligere Tottenham-spiss at det var forkastelig å stille med et så svekket lag.

– Vi ønsker å kjempe i tre eller fire turneringer, så kan det være at til og med Gary Lineker eller noen andre blir fornøyde. Vi ønsker å spille fotball så lenge som mulig, og da trenger vi flere spillere. Det er situasjonen, forteller Klopp.

– Det viktigste nå er at vi får spillerne i form til den første kampen. Det avgjør mye, og jeg vil at vi skal få et godt grunnlag, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]