Har fullført signeringen av Solanke

Klubben bekrefter at Dominic Solanke offisielt er klar for de røde.

10. jul 2017 kl 19.00 Marius Rabben

Den 19 år gamle angriperen har skrevet under for Liverpool etter at avtalen med Chelsea løp ut i sommer. Solanke har fått draktnummer 29 på Anfield.

– Dette føles utrolig, og alle har gjort at jeg føler meg velkommen her allerede, sier spissen til LFCTV.

– Ved å bare ikle meg treningstrøya, var jeg i skyene. Jeg håper jeg kan ta på meg drakta om kort tid og skape god historie her, legger han til.

– Et bra sted for utvikling

Solanke, som var enig med rødtrøyene allerede i mai, har trent med Jürgen Klopps mannskap siden begynnelsen av pre-season i forrige uke, og starter på Liverpool-karrieren som fersk vinner av U20-VM, hvor han også ble kåret til turneringens beste spiller. Nå gleder Hampshire-gutten seg til å vise seg frem i Nordvest-England.

– Det var helt klart et stort selvtillitsboost for meg, så jeg ser virkelig frem til å komme i gang her.

– Hvorfor var dette klubben for deg?

– Hver gang jeg har sett Liverpool, har jeg sett et naturlig familiebånd. Mange unge spillere gjør det bra i klubben, så jeg tror dette er et bra sted for å utvikle karrieren min. Anfield er et utrolig sted, og jeg kan ikke vente med å oppleve det.

Solanke smiler når han får spørsmål om manager Jürgen Klopp.

– Hver gang jeg har sett ham, er han alltid veldig entusiastisk og lidenskapelig, akkurat slik jeg mener man må være som en manager, så jeg ser frem til å jobbe med ham.

Allsidig angriper

– Som en ung spiller forsøker man å nå sitt fulle potensial, og å ha gode spillere og en god manager rundt seg vil være veldig bra. Jeg ønsker å ha en innflytelse, og håper jeg tar vare på sjansene jeg får og hjelper laget, sier 19-åringen om målene for denne sesongen.

Det kreves mye for å være først i køen om spissplassen på Anfield, men Solanke påpeker at han trives i flere roller fremover på banen.

– Min favorittposisjon er nok på topp, som nummer ni, men jeg kan spille bak spissen som nummer 10 eller ute på kanten, så jeg tror jeg er ganske allsidig, forklarer han.

Solanke debuterte for Chelseas førstelag i oktober i 2014, og scoret sju ganger på 25 opptredener under et låneopphold i nederlandske Vitesse Arnhem i sesongen 2015–2016.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]