Transfervinduet:Har passert en milliard pund

Søndag satte Manchester City igjen ny overgangsrekord i England. Og Engelske klubber har allerede nådd en milliard i spillerkjøp denne sommeren.

24. jul 2017 kl 09.22 Arve Vassbotten

Ifølge The Guardians oversikt over overgangsmarkedet i de fem beste ligaene denne sommeren, har Premier League nå kommet opp i 1,03 milliarder pund i overgangsvinduet - og det er fortsatt en måned med aktivitet igjen.

Med det har Premier League-klubbene handlet for mer enn det er gjort i Spania og Tyskland til sammen denne sommeren.

Man City passerer 200 millioner pund

I italienske Serie A er det til sammenligning brukt 671,2 millioner pund, i spanske La Liga 519,3 millioner pund, i Ligue 1 i Frankrike 503,6 millioner pund og i tysk bundesliga 475,6 millioner pund.

I England er det Manchester City som har brukt mest penger. Med signeringen av Danilo fra Real Madrid for £26.5m søndag, passerte klubben den britiske rekorden for kjøp i et overgangsvindu.

Pep Guardiola brukte £168.85m sist sommer, og har nå passert £169.2m. Med den forventede overgangen for Benjamin Mendy til £49.5m vil de sannsynligvis komme opp i 218,7 millioner pund i løpet av det neste døgnet, skriver The Times. Guardian operer for øvrig med en pris på £52m for Mendy, så den samlede prisen kan være enda høyere enn i The Guardians regnskap.

Tottenham har ikke handlet

Hvis man ser på hva som er solgt og hva som er kjøpt, fordeler nettoutgiftene til de sju beste lagene i Premier League sist sesong seg slik, ifølge The Guardian.

  Fjorårets seriemester Chelsea har et minus på 59,5 millioner pund blant annet etter kjøpet av Alvaro Morata for 58 millioner pund.

  Tottenham ligger så langt 75,7 millioner i pluss denne sommeren. De har ingen spillerkjøp, mens Kyle Walker er solgt for 50 millioner pund.

  Manchester City har brukt 178,9 millioner netto på å forsterke seg denne sommeren, når avisen tar med overgangen på Mendy som straks blir klar.

  Liverpool, som havnet på 4. plass i fjorårssesongen, har 32,5 millioner pund i minus. Da er ikke prisen Salah kan stige til tatt med i summen.

  Alexandre Lacazette for 46 millioner pund er Arsenalsdyreste signering denne sommeren. Klubben ligger 34 millioner pund i minus så langt.

  Manchester United endte på sjetteplass sist sesong, og har brukt 96,2 millioner netto denne sommeren.

  Etter et svært hektisk overgangsvindu ligger Everton 7 millioner pund i pluss takket være salget av Romelu Lukaku for 75 millioner pund.

  Har du innspill til journalisten?
  [email protected]