– Ingen offisielle bud ennå

Klubbledelsen i RB Leipzig har fortsatt ingen planer om å selge Naby Keïta. Men Didi Hamann tror 70 millioner pund overbeviser dem.

3. jul 2017 kl 23.55 Marius Rabben

Ifølge Bild er Naby Keïta tilbake i Leipzig allerede en uke før sesongoppkjøringen hans starter, men den tyske storavisen avviser påstandene om at sportsdirektør Ralf Rangnick og Oliver Mintzlaff, daglig leder i klubben og fotballsjef i Red Bull, skal ha hatt møter om spillerens fremtid.

Keïta må bli værende, er den konkrete beskjeden fra RB Leipzig, skriver Bild, som opplyser at tyskerne ikke har mottatt noen bud på den ettertraktede midtbanespilleren.

«Men overgangsvinduet er åpent i to måneder. Det siste ordet er fortsatt ikke sagt», legger avisen til.

Bild har tidligere skrevet at «smertegrensen» for Leipzig er bud på rundt 80 millioner euro, eller omkring 70 millioner pund, noe som ikke skremmer Liverpool, ifølge lokale journalister på Merseyside.

Tidligere røde Didi Hamann, som har fulgt Keïta tett det siste året gjennom sin jobb som TV-ekspert for tyske Sky, sier til Liverpool Echo at den enorme overgangssummen er forsvarlig.

– En toppspiller i mange år fremover

– Å bare avansere fra playoff-runden og komme til gruppespillet i Champions League ville nedbetalt en stor del av den summen. Med Keïta om bord vil Liverpool ha enda større mulighet til å klare det, sier han.

– Hvis Liverpool må betale 60 eller 70 millioner pund for å få Keïta, ville det ikke bekymret meg. Man kjøper en toppspiller for mange år fremover.

Keïta kom til RB Leipzig fra Red Bull-klubben Salzburg før forrige sesong, og har følgelig bare én sesong bak seg i den tyske toppdivisjonen. Hamann er likevel ikke i tvil om at 22-åringen er god nok for toppsjiktet i Premier League.

– Ingen visste hva man kunne forvente av ham etter å ha signert for et nyopprykket lag, og han var lenge under radaren for mange. Men i andre halvdel av sesongen visste alle om ham, og likevel klarte man ikke å stoppe ham. Leipzig var Bayern Münchens største utfordrer, og han hadde en stor innflytelse, forklarer tyskeren.

Sportsdirektør Rangnick har gjentatte ganger slått fast at Keïta rett og slett ikke er til salgs, og med Red Bull i ryggen har ikke Leipzig et sterkt behov for pengene. Men summen det ryktes om tror Hamann er nok til å overbevise den tyske klubben.

– Veldig vanskelig å si nei

Den samme Rangnick var faktisk sportsdirektør i Red Bull Salzburg da Sadio Mané ble solgt til Southampton for tre år siden, og hadde ingen ønsker om å selge hurtigtoget, men på tampen av sommervinduet ble han sluppet for 15 millioner euro fordi spilleren selv ønsket overgangen.

Leipzig betalte det samme for Keïta for ett år siden. Nå spekuleres det også i at midtbanespilleren ønsker seg til Anfield.

– Kjøper du en spiller for 15 millioner, og så blir tilbudt 70 millioner pund et år senere, vil det være veldig vanskelig å si nei. Det er en enorm sum. Til tross for at Leipzig er i Champions League og ønsker å være suksessfulle, kan jeg ikke se for meg at de avslår et bud på 70 millioner pund hvis spilleren ønsker seg vekk, sier Hamann.

– Liverpools interesse har vært godt kjent en stund, så det ville ikke overrasket meg om de allerede har en erstatter for Keïta på vei. Leipzig har det beste akademiet i ligaen, så det kan være sånn at det ville frigjort en plass for en utrolig unggutt på vei frem. Noen ganger er summen så bra at man må gi slipp på spilleren. Jeg tror det vil skje med Keïta.

Hamann beskriver den guineanske landslagsprofilen som en anvendelig midtbanespiller som kan bekle både en defensiv og offensiv rolle. Helst bør Keïta få spille i en rolle som binder angrepet sammen med midtbanen og forsvaret, mener 43-åringen med 283 kamper for Liverpool.

– Sjeldent noen er så god all-round

– Han minner meg om N’Golo Kanté. Jeg er ikke så sikker på om han gjenvinner like mange baller som Kanté, men når det kommer til tekniske egenskaper og å være involvert der fremme, er han bedre enn Kanté, som ligger dypt på midten og egentlig ikke skaper ting eller scorer. Men Keïta kan virkelig det. Han kan bekle to posisjoner – en dypere rolle og en mer offensivt.

– Han takler bra og er god med beina. Fremover har han smarte løp, og han utnytter kroppen sin bra med et lavt tyngdepunkt. Det er sjeldent du får en midtbanespiller i disse dager som er så god på alle områder, sier Hamann.

– Folk snakker om boks-til-boks-spillere, men det blir stadig tøffere fordi alt går så hurtig nå. Ikke mange midtbanespillere klarer å ha innflytelse begge veier, men han er blant dem.

– Jeg føler at den sentrale midtbanen er en plass hvor Liverpool mangler noe. Det har vært en akilleshæl for dem. Andre topplag har vært bedre utstyrt på det området. Det er veldig viktig å signere noen der, og for å sikre seg en spiller av det kaliberet, må Liverpool betale dyrt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]