Juniorene skal spille turnering i Sveits

Steven Gerrard tar med seg Liverpool-ungguttene til Basel kommende helg.

27. jul 2017 kl 15.25 Marius Rabben

Sammen med akademidirektør Alex Inglethorpe skal Gerrard lede et sammensatt U19-lag i en miniturnering, hvor lag som blant annet SV Hamburg, FC Basel og Olympiakos står på motsatt halvdel. FC Aesch er vertsklubben.

Tar med en sterk tropp

– Vi har en turnering i Basel, og vi skal spille tre kamper. Forhåpentlig får vi spille fire eller fem kamper og komme til semifinalen og finalen, men det er ikke så viktig akkurat nå, sier Gerrard til klubbens nettsider.

– Det viktigste nå er å få alle spillerne fysisk klare til en ni måneder lang sesong. Men alle her er selvsagt vinnere; vi representerer logoen og uansett når det spilles kamp, samme om det er vennskapskamp, treningskamp eller en turnering, går man inn med innstillingen om å vinne. Vi tar med oss en sterk spillergruppe til Basel.

Mange av spillerne som blir med, var en del av treningsleiren i Budapest forrige uke, der akademiet hadde U18- og U23-troppene sine med.

Stortrives som U18-manager

Etter en snau måned som sjef for juniorene forteller Gerrard at han trives godt i sin nye rolle.

– Jeg har elsket det. Dette har gitt meg en forsmak på hva som forventes fremover og hvordan det kommer til å gå resten av sesongen, sier han.

– Dersom spillerne gir meg like mye de ni neste månedene som de har gjort de siste ukene, tror jeg ikke bare det blir en morsom sesong, men forhåpentlig litt suksessfull også, og vi kan hjelpe disse spillerne med å utvikle seg individuelt og som et lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]