Vi vurderer pre-season:Keeperduell i München

Simon Mignolet er i førersetet, men Loris Karius håper han kan gjøre nok innen ligastart til å sikre seg startplassen mellom stengene.

31. jul 2017 kl 14.33 Torbjørn Flatin

De kommende dagene ser vi på hvordan Liverpools spillere har gjort det under pre-season, og tar for oss lagdelene keeper, forsvar, midtbane og angrep.

Blanke keeperkort

Det har blitt antydet en kamp for tre keepere foran 2017-18 hos Liverpool. Simon Mignolet, Loris Karius og Danny Ward med nokså like og blanke kort foran pre-season.

Så langt har det imidlertid ikke vært særlig «spennende». Danny Ward har ennå ikke spilt et eneste minutt i sommer som følge av skadeproblemer. «It’s all about timing» ble det en gang sagt, og med under to uker til alvoret begynner det å lukte et nytt utlån for 24-åringen. Nettopp en vellykket sesong i Huddersfield, som bidro til å få laget fra Yorkshire opp i Premier League, gjorde at Ward etter sigende også «meldte seg på» i keeperkampen på Anfield.

Dermed gjenstår duellen Mignolet v Karius.

Få baklengs

Liverpool har sluppet inn to mål på fem kamper under sommerens treningskamper. Simon så en ball bak seg mot Wigan og Loris det samme mot Leicester.

Loris Karius fikk 7 på børsen til Liverpool Echo etter halvannen omgang mot Tranmere (4-0), og hvor han ble betegnet som «skarp», mens begge keeperne ble belønnet med en 6’er i en rolig omgang hvor mot Wigan (1-1).

Litt mer alvor var det i varme og fuktige Hong Kong, hvor Klopp valgte å gi mennene med hansker en hel kamp hver. Mignolet gjorde en grei jobb mot Crystal Palace, selv om Echo mente han kunne ha dominert mer i feltet. Karius på sin side skled da han skulle håndtere et tilbakespill fra Matip og forært Leicester med en sjanse de ikke tok vare på, mens han i margen for pluss hadde en utmerket redning da Vardy fikk en gratissjanse. Igjen mente lokalavisen at begge spillerne fortjente 6 i karakter.

Simon Mignolet fikk nye 90 minutter i jubileumskampen mot Hertha Berlin, da Loris Karius måtte pleie en smertefull hofte. Ubeleilig for tyskeren, som er på dagen like gammel som Danny Ward (24). Echo ga ham 7 etter en solid opptreden.

Oppsummering:

Treningskampene har så langt fortalt oss lite nytt angående keepersituasjonen. Uheldig med skader kan det bli interessant å se om Klopp vurderer at Danny Ward skal lånes ut, eller om flere cupkamper åpner for at han likevel vil ha tre «seniorkeepere» i troppen. Duellen om hvem som skal starte mot Watford i Premier League 12.august står mellom Simon Mignolet og Loris Karius.

Så langt har manageren lagt opp til at de skal få like mange sjanser, og ventelig vil de stå 90 minutter hver seg mot Bayern München og Atletico Madrid/Napoli på tirsdag og onsdag.

Karius har virket våken og kvikk men også gjort et par små blundere, mens Mignolet har gitt inntrykk av at har beholdt den tryggheten han stod for mot slutten av forrige sesong. En føler det skal nokså mye til at sistnevnte ikke er førstekeeperen når de offisielle kampene starter opp, og at Karius og eventuelt Ward siden kan få mulighet til å vise seg fram i cupkamper. Loris Karius vil håpe at han i første omgang kan vinne «duellen» i München denne uka, og dermed så noen frø av tvil i tankene til Jürgen Klopp.