– Klubbens posisjon kunne ikke vært bedre

James Pearce tror Liverpool sier nei til Barcelona selv om de skulle by over 100 millioner pund.

29. jul 2017 kl 16.01 Marius Rabben

Bortimot ingenting tilsier at de røde kommer til å gå med på et salg av Philippe Coutinho denne sommeren, ifølge journalist Pearce i Liverpool Echo.

Selv skal ikke brasilianeren ha antydet at han vil bort, og det er bare et halvt år siden han skrev under på en ny kontrakt som strekker seg til 2022.

– Ingen grunn til panikk

– Han har sett bra ut, sier Pearce i podkasten «Blood Red» om Coutinhos innsats under treningsleiren i Tyskland.

I sosiale medier har det nærmest gått sport i å tolke 25-åringens humør og vilje ut ifra bilder og videoer, men Pearces kontakter i klubben slår fast at det ikke har kommet noen negative signaler fra Coutinho.

– Det minner litt som situasjonen med Luis Suárez for noen år siden, der alle plutselig ble eksperter på kroppsspråk og forøkte å lese noe ut av ethvert bilde og alt mulig. Men av det jeg har sett, er det ingen grunn til panikk på dette stadiet. Han trener hardt og har vært med på alt på treningsleiren hittil, sier Pearce.

Spansk presse har gått så langt at det antydes enighet om Coutinhos personlige betingelser i Barcelona. Liverpool har imidlertid ikke endret sitt standpunkt i sommer, og kommer ikke til å forhandle med katalanerne.

HOLDES FAST:
HOLDES FAST:  Klopp har gitt uttrykk for at Liverpool ikke er en selgende klubb, og Barcelona kan se langt etter Coutinhos signatur denne sommeren.

Ingen utkjøpsklausul

– Jeg tror Liverpool er forberedt på et bud nummer to, men det er helt klart ikke noe de ønsker, fortsetter Pearce.

– Klubbens posisjon kunne nok heller ikke vært særlig bedre. Det er fem år igjen av kontrakten hans, det er ingen utkjøpsklausul, Liverpool er tilbake i Champions League denne sesongen. Jeg ser ikke for meg at Liverpool endrer standpunktet sitt, uansett hva Barcelona legger på bordet. Han er så viktig for Klopp.

– Selv om Barcelona skulle komme tilbake med et bud på 120 millioner pund, tror jeg fortsatt at svaret bør og vil være nei, sier Pearce, som legger til at han vil bli sjokkert om noe annet skjer, spesielt med tanke på uttalelsene til Klopp nylig om at det er han som har siste ord.

– Jeg har heller ikke sett eller hørt noe som tilsier at Coutinho presser på for en slik overgang.

– De kommer sikkert til å prøve igjen i fremtiden, men jeg kan ikke forestille meg at det skjer denne sesongen.

På stedet hvil med Van Dijk

I likhet med Liverpool nekter Southampton å selge sin mest ettertraktede profil, Virgil van Dijk, som har måttet trene alene etter å ha blitt utelatt fra lagets treningsleir i Frankrike denne uka.

BLIR?
BLIR?  Southampton nekter å forhandle med Liverpool om Virgil van Dijk, og tror spilleren aksepterer situasjonen og blir værende på sørkysten.

Det skjedde fordi manager Mauricio Pellegrino mente at nederlenderen ikke hadde riktig fokus da han ytret ønske om å forlate klubben. Liverpool har lenge vært de største favorittene til å hente ham, men har ikke gjort noe etter den mye omtalte beklagelsen tidligere i sommer, der de røde offisielt trakk interessen for spilleren.

Hvis ikke Southampton snur og åpner opp for et salg, kommer ikke Liverpool til å prøve seg igjen denne sommeren.

I motsatt ende prøver de røde å selge Lazar Markovic, som ikke er inkludert i 30-mannstroppen som befinner seg i Tyskland.

Tålmodig på salgsfronten

Fiorentina skal ha vært i førersetet, men italienerne vil ikke ut med Liverpools prisforlangende på 16 millioner pund. Pearce forteller at Leicester og Watford også er interesserte i serberen, og de helrøde stresser ikke.

VIL SELGE:
VIL SELGE:  Pearce forteller at klubben vurderer bud på Markovic og Moreno, og legger til at selv om ingen foreløpig er nær prisforlangende, så forholder Liverpool seg tålmodig og venter på rett bud.

– Klubben føler at de vil komme i nærheten av prislappen på 16 millioner pund dersom de er tålmodige. Det er litt av det samme med (Mamadou) Sakho og (Alberto) Moreno, hvor det har vært interesse, i likhet med for Markovic, men klubbene på jakt møter ikke Liverpools priskrav, sier han.

– Jeg tror Liverpool tenker at det gjenstår lang nok tid av vinduet til at de får avtalen i orden.

Man venter også på en avklaring for Sheyi Ojo, som heller ikke er med til Tyskland. Ifølge Pearce skal Liverpool være enige med både Derby, Aston Villa, Fulham og Middlesbrough, og det er følgelig opp til Ojo selv å avgjøre hvor han vil dra på lån.

– På dette stadiet av karrieren hans tenker Klopp at det vil være til stor hjelp å få spille regelmessig i Championship, sier Pearce.

I løpet av denne uka har både Pedro Chirivella og Connor Randall blitt sendt på utlån for hele sesongen, til henholdsvis Willem II i Nederland og Hearts i Skottland.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]