Knallhardt treningsprogram i Tyskland

Spillerne er stinn av trening når de spiller treningskamper i sommer.

26. jul 2017 kl 20.13 Marius Rabben

Ikledd helrødt klubbantrekk landet Liverpool-spillerne på tysk jord onsdag ettermiddag, der laget står overfor ei uke med flere treningsøkter om dagen og tre kamper mot tøff motstand.

De har basen sin i flotte omgivelser i Tegernsee, omtrent en times kjøretur sør for München sentrum. Til Liverpool Echo forklarer Jürgen Klopp hvorfor:

– Vi ønsket ikke å faktisk oppholde oss i München, for vi vil ha en skikkelig treningsleir. Da vi hørte at vi skulle være en del av Audi Cup, bestemte vi oss for denne plassen. Det er et fantastisk område – kanskje det flotteste området i hele Tyskland.

– Det kommer til å bli en veldig bra treningsleir. Vi har fantastiske kamper, mot Hertha og deretter Audi Cup, så det er spennende, sier han.

Kamper med beina fulle av trening

Rødtrøyene flyr nordover til hovedstaden på lørdag for å møte Hertha Berlin på Olympiastadion, og reiser tilbake for å trene videre frem mot Audi Cup i München neste uke.

Der venter Bayern München tirsdag ettermiddag, mens enten Atlético Madrid eller Napoli er motstander i miniturneringen på onsdag.

TRENINGSLEIR:
TRENINGSLEIR:  Emre Can er blant de 30 spillerne som har reist til Tyskland for treningsleiren.

– Vi skal forsøke alt for å bli et sterkt, godt, taktisk smart lag med selvtillit. Det er planen, forteller Klopp.

Med på treningsleiren har manageren inkludert 30 spillere, deriblant Sadio Mané og Danny Ings, som er tilbake fra sine kneskader, samt Emre Can, som nylig kom i gang med oppkjøringen.

Vi hadde en «crazy» økt i Hong Kong før vi møtte Crystal Palace. De hadde seks 1000-metersløp i den varmen!Jürgen Klopp

I likhet med resten av troppen kan de vente seg mange tøffe økter fremover. De blir verken færre eller mindre harde etter tre uker av sommerens oppkjøring unnagjort.

– Vi spiller fortsatt med kroppen full av trening, sier manageren.

– Vi hadde en «crazy» økt i Hong Kong før vi møtte Crystal Palace. De hadde seks 1000-metersløp i den varmen! Så spilte vi også mot Leicester med masse trening i forkant.

Setter spillerne på prøve

– Det har vært hardt, men vi må lage til sånne vanskelige perioder. Dette er pre-season, så det må sette deg på prøve. Vinner man en kamp, kult, det kan hjelpe deg. Taper man en kamp, føles det ikke bra, men det kan fortsatt hjelpe deg. Vi ønsker å vinne disse kampene, forklarer Klopp.

«ØYNENE» OG «HJERNEN»:
«ØYNENE» OG «HJERNEN»:  Klopp samarbeidet tett med trenerteamet under oppkjøringen og sesongen. Nærmest står assistentene Peter Krawietz (t.v) og Zeljko Buvac, som han har karakterisert som henholdsvis «øynene» og «hjernen» sin.

Dette er Liverpools andre pre-season med tyskeren bak roret. Fordi spillerne og manageren er blitt bedre kjent med hverandre, filosofien og hva som kreves, føles oppkjøringen litt annerledes enn for ett år siden, mener Klopp.

– Det er ikke enklere, men det er annerledes. Mye av det vi gjorde i fjor sommer, må vi gjøre igjen. Når du har noen nye spillere og spillere som returnerer, som ikke har vært involvert på noen måneder, må man gjøre ting om og om igjen.

– Nå kommer det bare litt mer naturlig, for vi har allerede hatt en full sesong sammen. Jeg vet mer om guttene, og de vet mer om meg, forklarer sjefen.

– Så langt er jeg fornøyd. Vi gjorde akkurat det vi ønsket i Hong Kong, og vi gjorde det i mye tøffere omgivelser enn vi trodde det skulle være. Det gikk veldig bra, og nå skal vi nyte treningsleiren i Tyskland.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]