Kommer gjerne «hjem» til Liverpool

Michael Beale sier han er åpen for en retur til Liverpool, etter å ha sagt opp jobben som assistent-trener i Sao Paulo etter bare sju måneder i Brasil.

4. jul 2017 kl 13.04 Einar Kvande

– Prosjektet ble litt annerledes enn det jeg takket ja til. Da jeg forlot Liverpool for å komme hit var det et veldig spennende prosjekt, og noe jeg virkelig hadde tro på. Av ulike årsaker har prosjektet endret seg litt over tid. Det gikk i en annen retning enn det jeg hadde 100% tro på.

Slik forklarer Beale til mypersonalfootballcoach.com hvorfor han sa opp jobben i den brasilianske toppklubben.

– Sao Paulo er en utrolig stor klubb. Fansen og folkene i klubben er veldig, veldig flotte mennesker. Men man må ha tro på prosjektet. Jeg følte at jeg ikke hadde fullt fokus på prosjektet lenger, og ikke la den samme energien i det, og jeg ønsket å være ærlig med alle sammen, fortsetter den tidligere Liverpool-treneren.

– Jeg ønsket ikke å fortsette i en stilling jeg ikke var tilfreds med på grunn av retningen jobben tok. Så jeg forlater klubben med mange venner her, og er ikke blitt uvenner med noen.

Det kom som en overraskelse da Beale valgte å forlate Liverpool til fordel for Sao Paulo i desember. U23-manageren hadde tilsynelatende et meget godt forhold til og samarbeid med førstelagsmanager Jürgen Klopp.

Angrer ikke

På spørsmål om han angrer på at han forlot Liverpool svarer Beale:

– Nei. Det var en 100% riktig avgjørelse av meg å forlate Liverpool på det tidspunkt jeg tok avgjørelsen. Jeg har hatt en fantastisk tid her i Brasil, og har fått jobbet i utlandet.

– Jeg forlater ikke Brasil med halen mellom bena. Jeg har et par muligheter til å bli værende her.

– Dersom jeg noen gang får sjansen til å reise tilbake til Liverpool og jobbe der, er det noe jeg alltid vil vurdere, for jeg har tro på menneskene der, og jeg tror på planen som eierne har for klubben der.

10 kamper ut i sesongen i Brasil ligger Sao Paulo bare ett poeng over nedrykksstreken, som nummer fem fra bunnen, men Beale vil ikke utdype grunnen til at han sa opp jobben ytterligere.

– Jeg har det ikke travelt med å forlate Brasil. Jeg har et par møter med folk her denne uken, og jeg vil stille på dem før jeg drar herfra. Jeg ønsker å si farvel til klubben på skikkelig vis.

– Jeg har ingenting annet å gå til for øyeblikket. Jeg fikk noen tilbud hjemmefra for noen måneder siden, som jeg sa nei takk til for å fortsette her. Jeg er åpen for alt, og jeg er helt klar åpen for å jobbe i utlandet igjen også, til og med her i Brasil om prosjektet er riktig. Jeg får se hvilke tilbud som kommer.

– For meg handler det om menneskene jeg skal jobbe sammen med, ikke om klubb eller status. Det handler om mennsekene du jobber sammen med, og prosessen som de ønsker at jeg skal ta fatt på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]