Dette skriver avisene etter Hertha-kampen:– Liverpool er i rute

Avisene skryter av preseason-formen etter Hertha Berlin-kampen.

30. jul 2017 kl 11.05 Arve Corneliussen

«Resultatene betyr lite nå, men det er lovende tegn. Fire seire, en uavgjort, tre rene bur og en mengde positive tegn er beholdningen for Klopp når laget reiser fra hovedstaden. Med en play-off-kamp i Champions League som nærmer seg, kan ikke Liverpool starte dårlig. De ser definitivt ut til å være i rute», skriver Liverpool Echo-journalist James Pearce.

Selv om Naby Keïta-jakten ser ut til å være over, mener Pearce at Liverpool har mye å velge i sentralt.

«Hvis han går for en fremre treer med Mané, Firmino og Salah, kjemper Henderson, Coutinho, Lallana, Wijnaldum, Can og Grujic om tre plasser. Det er ikke et svakt område».

Må beholde Can

Emre Can returnerte fra ferie denne uken, og Pearce likte det han så av tyskeren.

«Det var mye å beundre i løpet av den timen Can spilte. Like etter Liverpool hadde gått opp til 2-0, viste han frem styrken og kraften sin. Han drev med ballen over 50 meter, og fant til slutt Wijnaldum, men nederlenderen fikk et dårlig touch».

«John Henry fløy inn for å være til stede på kampen. Han trenger å få signaturen til Can over linjen. Han er for god til å mistes», mener Pearce.

Echo-journalisten synes Sadio Mané har mer å gå på etter comebacket.

«Som forventet var Mané rusten. Han klinket en volley langt over og ballberøringene satt ikke helt, men 45 minutter under beltet gjør ham godt».

Solanke viser seg frem

Chris Bascombe, journalist i The Telegraph, trekker frem Dominic Solankes prestasjon etter kampen.

«Da Dominic Solanke signerte, var det forventet at kompensasjonssummen skulle havne på £3m. Det går i kategorien «optimistisk». Han har tydeligvis ikke lest manuset som sier at han skal holde en lav profil i preseason for å holde summen nede», skriver Bascombe.

«Det var ikke et like fint mål som det mot Crystal Palace, men han spilte også en rolle i det andre målet. Han har vist nok til at vi kan anta at han blir mye mer enn bare en U23-spiller kommende sesong».

«Uansett hva prisen hans blir, er det en påminnelse om at Liverpool har gjort det bra på overgangsfronten hittil. Mohamed Salah scoret også, og Andy Robertson fikk sin debut. De som har vært heldige nok til å følge treningene i Tyskland har frydet seg over hvor skarpe stjernespillerne har sett ut».

Defensive forsterkninger

Imidlertid mener Bascombe at Liverpool er nødt til å hente en midtstopper før vinduet stenger.

«Liverpool trenger uten tvil å forsterke dersom de skal sikte høyere enn fjerdeplass i denne sesongen. Det er problemer å ta tak i defensivt. De trenger mer bredde, men Jürgen Klopps behov er nå å få på plass en dominerende midtstopper», skriver han.

I nettopp forsvaret trekker James Pearce frem Joe Gomez' prestasjoner i preseason.

«Han har spilt over forventning. For en måned siden ble det antatt at han skulle bli lånt ut, men nå ser det ut til at han blir. Klopp avslørte at Gomez måtte gå ned i vekt for å bli mer mobil. Det har definitivt gjort susen. Med en Nathaniel Clyne som har vært ute nesten hele preseason, ligger det an til at Gomez kjemper med Alexander-Arnold om en startplass mot Watford», spår Pearce.

Echo-journalisten mener også at Andy Robertson gjorde en fin debut.

«Han hadde et kvalitetsinnlegg Salah burde scoret på. Robertson er definitivt en massiv oppgradering av Alberto Moreno, som kom dårlig ut av omgangen han spilte».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]