Liverpool-fans stemmer over safe standing

I helgen ble temaet om ståplasser diskutert blant Liverpool-supportere.

24. jul 2017 kl 14.14 Arve Vassbotten

Liverpool fans skal nå stemme over forslaget om å introdusere «rail seating» på fotballstadioner etter at det i helgen ble holdt et diskusjonsmøte om temaet blant fansen.

Rundt hundre personer deltok i den to og en halv time lange debatten på Liner Hotel.

– Dette er veldig komplisert for oss. Vi bør være i front og sentralt i debatten, fordi vi har levd med Hillsborough, sier Damien Kavanagh til The Guardian.

Vanskelig tema

Etter forsøk fra blant annet Celtic med ståseksjon på Celtic Park, øker opplslutningen om safe standing også i Premier League. Men for Liverpoolfansen er temaet spesielt vanskelig på grunn av tragedien i 1989.

Supportergrupperingen The Spirit of Shankly (SOS) organiserte møtet, der også overlevende fra Hillsborough og familiemedlemmer av de døde møtte opp.

Denne uken organiserer også SOS en avstemning blant Liverpool fans og foreningens medlemmer om synet på safe standing. Resultatet blir kjent mandag 31. juli.

Resultatet vil ikke bli brukt for at SOS skal be fotballklubben gjøre endringer på Anfield om det er flertall for det, men det vil bli brukt veiledende i det videre arbeidet. Her er avstemningen (ekstern link)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]