Hull Daily Mail-skribent til Liverpool.no:– Liverpool kunne hentet noen bedre

Han hadde ikke trodd at Andy Robertson skulle gå til en toppklubb denne sommeren, men mener backen har kvaliteter nok til å lykkes.

20. jul 2017 kl 21.05 Arve Corneliussen

– For å være helt ærlig, så tror jeg ikke Andy Robertson er god nok for Liverpool. Jeg mener Liverpool burde gått for en spiller som har vært litt nærmere Champions League-nivå. Han har spilt mange landskamper og kan håndtere presset, men det handler om talentet, sier Will Jackson, fotballskribent i Hull Daily Mail, til Liverpool.no.

Jackson er overrasket over at Robertson går til en av toppklubbene.

– Han er bare 23 år og er en talentfull back, men om han kan utvikle seg til å komme på det nivået Liverpool krever er jeg usikker på. Jeg har hele tiden tenkt at han har potensial til å spille for en klubb midt på tabellen, forklarer Jackson.

– Som spiller er han veldig lik Alberto Moreno, og med mindre han utvikler seg kan Liverpool-karrièren gå samme vei, advarer han.

LANDSLAG:
LANDSLAG:  Andrew Robertson debuterte for Skottland i 2014, og har siden spilt 15 landskamper. For egen nasjon har 1994-modellen scoret ett mål.

Passer stilen

Selv om Jackson er usikker på Robertsons kvalitet, mener han det er noen ting som gjør at Liverpool-oppholdet kan bli en suksess.

– Det er kanskje rart å si om en forsvarsspiller, men han er best offensivt. Slik sett passer han veldig godt inn i Liverpool. Han liker å bli med fremover, gå på overlapp, skjære innover, spille vegg og komme seg i farlige posisjoner, forteller Jackson.

– Han er også flink til å kombinere med vingen foran seg, og han har en bra innleggsfot, legger han til.

Fotballskribenten mener Robertson har noen fortrinn på James Milner, skottens konkurrent om plassen.

– Robertson er en mer naturlig back. I tillegg er han veldig rask. Mye av spillet hans handler om fart, og han rekker å komme seg tilbake i forsvar dersom Liverpool mister ballen høyt i banen, argumenterer han.

– Han er ikke den største spilleren der ute, men han har bygget på seg litt muskler de siste årene. Det gjør at han håndterer den fysiske delen av spillet bedre nå, mener han.

Svakhet defensivt

Jackson mener Robertsons svakheter ligner litt på Alberto Morenos. Han ruser litt for ofte, og klarer ikke alltid å være på riktig side av vingen.

– Da han signerte for Hull, var det et problem at han ikke klarte å komme seg tilbake etter han hadde stormet i angrep. Nå er det to-tre sesonger siden, og han har vist fremgang og modnet på det området. Denne sesongen har han ikke blitt tatt på sengen like ofte, forklarer Hull-skribenten.

– Posisjoneringen er likevel svakheten hans. Han har fortsatt et problem med det, påpeker han.

MÅLGIVENDE:
MÅLGIVENDE:  Denne sesongen spilte Andy Robertson 33 ligakamper for Hull, der 31 var fra start. Han scoret ett mål og slo to målgivende pasninger. Sesongen før stod han for tre mål og fire målgivende i Championship.

Robertson skal også ha en tendens til noen hodeløse involveringer foran eget mål. Spesielt én situasjon har klistret seg til Jacksons minne.

– Hull klarte å holde på 0-0 lenge mot Manchester City, men så hiver Robertson seg inn i en helt unødvendig takling på Raheem Sterling og lager straffe. En del ganger gjør han dette uten at han trenger det, noe som ofte resulterer i dødballer imot.

Selv om Andy Robertson ikke helt har overbevist Jackson om at han være en spiller av Champions League-kaliber, vil han ikke avskrive en suksessfull Liverpool-karrière helt.

– Det skal sies at han har blitt en veldig mye bedre spiller de siste sesongene i Hull. Fortsetter dette kan Liverpool ha en god spiller om noen år, men han er ikke en ferdig spiller akkurat nå, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]