Forlater klubben etter ti år:Lucas med åpent brev til supporterne

Brasilianeren om kjærligheten for Liverpool, hvorfor han dro, respekten for Klopp og livet utenfor banen.

18. jul 2017 kl 19.52 Arve Corneliussen

«Da jeg kom til Liverpool for ti år siden, hadde jeg tre mål. Først, å vinne en plass i lagoppstillingen. Det klarte jeg. Det neste målet var å gjøre meg verdt trøyen, noe andre folk kan bedømme bedre om jeg klarte enn meg selv. Til slutt, så jeg mot fremtiden med et håp om at jeg skulle forlate klubben på best mulig når den dagen kom», skriver Lucas i et åpent brev på Liverpoolfc.com.

«Tiden har kommet der jeg er klar for en ny utfordring i Lazio. Selv om jeg er lei meg for at dagene på Anfield er over, tar jeg med meg at forholdet til supporterne er sterkere enn noensinne», fortsetter han.

Derfor dro han

«Dette er en av de største klubbene i verden, og intensjonen min var hele tiden å bli værende her resten av karrièren. Jo mindre jeg spilte, jo mer skjønte jeg at jeg måtte dra for å få spille så mye som mulig».

«Når du elsker en klubb og by som Liverpool så mye som jeg gjør, er ikke dette en lett avgjørelse å ta. Det letteste for meg ville vært å bli og ikke ha så store forventninger om spilletid, men det ville gått imot alt jeg står for som fotballspiller og idrettsutøver».

Samtale med Klopp

«Før jeg tok avgjørelsen om å dra til Italia, diskuterte jeg situasjonen med Jürgen Klopp. Hvordan han håndterte det, viste meg på nytt hvor mye respekt han har for spillerne sine. Jeg er takknemlig overfor ham og alle managerne jeg har hatt i Liverpool, spesielt de som viste meg tillit da det ville vært lett å gjøre det motsatte».

«Utenfor banen, har jeg fått æren av å være en del av LFC Foundation, og fått sett på nært hold hvilket arbeid de gjør i det lokale samfunnet. Da jeg feiret å ha vært i Liverpool i ti år nylig, betydde det mye for meg å høre at barna beskrev meg som en scouser».

«Rett fra hjertet, takk til alle Liverpool-supportere. Min familie og meg kommer alltid til å være takknemlig for støtten, noe som betyr at vi også er veldig triste for å dra. Alt jeg kan si nå er at jeg håper denne sesongen blir fantastisk for både min nye og gamle klubb».

«YNWA, Lucas», avslutter brasilianeren.

Les hele brevet her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]