Klopp etter Leicester-kampen: – Må forsvare oss bedre

Jürgen Klopp mener laget har noe å jobbe med frem til sesongstart, men er fornøyd med prestasjonene.

22. jul 2017 kl 18.05 Arve Corneliussen

Om turneringen

– Dette har vært ekte preseason-kamper – tøffe motstandere i vanskelige forhold. Å vinne begge kampene er en stor ting – vi trenger ikke å gjøre det til noe mindre enn det er. Vi har sett at alt ikke fungerer helt, men mange ting er allerede på plass, sier Jürgen Klopp til pressen etter kampslutt, ifølge Liverpoolfc.com.

– Jeg er fornøyd med prestasjonene. Vi slapp riktignok inn et mål i dag. Oppstillingen i første omgang var min íde, så det var klart at det kom til å gå utover forsvaret. Guttene ser meget bra ut offensivt, men vi må lære oss å forsvare oss bedre sammen.

– I andre omgang gikk vi for det tredje målet, og det åpnet seg opp kontringsrom for Leicester. Det er noe vi virkelig må lære oss – i disse øyeblikkene ønsker vi å skape sjanser, men ikke å spille risikable pasninger uten å ha dekning. De siste 30 minuttene viste vi modenhet, mener Klopp.

Om Coutinho

– Alle vet at Coutinho er en nøkkelspiller for oss. Ingen tvil. Jeg vet at han har det mer enn bare bra, eller komfortabel eller hva du enn vil, i Liverpool. Han elsker både klubben og byen. Alt er veldig klart. At han klarer å spille så bra i dag, på et vanskelig tidspunkt i preseason etter alle disse øktene, er godt å se. Han har et enormt potensial.

Om Milner

– Forhåpentligvis ikke en skade. Han fikk en liten kjenning i låret og følte seg litt stiv. Det ville vært viktig informasjon om han følte det i en seriekamp. Vanligvis ignorerer han bare smertene. Jeg håper det ikke er seriøst, men vi må vente før vi vet.

Om Salah definitivt starter

– Ja, jeg tok alle avgjørelsene fire uker før sesongen startet, svarte Klopp sarkastisk.

– Jeg håper og ber om at vi har mer enn elleve spillere å velge i når sesongen starter. Da vil jeg ta valget mitt. For øyeblikket konsentrerer vi oss om å få spillerne i form. De trenger faktisk ikke å overbevise meg, for jeg er allerede overbevist. Den eneste grunnen til at de er her er fordi jeg er overbevist.

– Det handler om å få dem i så god form som mulig. Deretter hjelper vi dem med små og store råd om hvordan de bør spille. Salah er en god spiller, det er åpenbart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]