Måtte bli mindre muskuløs

Manageren er glad for å se Joe Gomez i en lettere utgave denne sommeren.

30. jul 2017 kl 00.03 Marius Rabben

Etter det lange skademarerittet som holdt den anvendelige forsvareren ute gjennom Jürgen Klopps første år som Liverpool-manager, var det en litt for tung Gomez som returnerte.

Den atletiske 20-åringen hadde brukt for mye tid på styrkerommet under skadeoppholdet.

– I går kveld hadde jeg enda en samtale med ham, forteller Klopp på pressekonferansen etter 3–0 over Hertha BSC.

– Var tung med masse muskler

– Da jeg kom til klubben, så jeg han spille 20 minutter for U21-laget, og så ble han skadet, og jeg tenkte «oh my god». Alle fortalte meg hvor god han er, hvor stort talent han er og alt sånt.

– Da han returnerte, var han tung med masse muskler der du ikke trenger det, med mindre du bare skal dra på stranda eller noe. Vi måtte jobbe med det, og nå er han tilbake igjen, forklarer Klopp.

ANVENDELIG:
ANVENDELIG:  Gomez har spilt – og gjort sakene sine bra – både som midtstopper og back denne sommeren. Den tryggheten gleder Klopp.

I sommer har Gomez vært inkludert i samtlige treningskamper, og det er en spiller som har imponert sjefen med både holdninger, treningsvilje og kvalitet.

– Han har gått ned i vekt, han er i skikkelig god form, han ser skarp ut. Det er fortsatt ting å forbedre, som at han trenger å bli litt mer aggressiv, påpeker tyskeren.

En utfordrer som sideback

Gomez, som opprinnelig er midtstopper, har tidvis figurert på høyreback-plassen under pre-season, og derfor er han spesielt viktig nå som Nathaniel Clyne og James Milner er skadet.

Klopp mener Gomez kan varte opp som en reell utfordrer i den posisjonen denne sesongen.

– Som sideback er han utrolig viktig for oss nå fordi Clyne ikke har hatt noen pre-season så langt, sier han.

– Trent (Alexander-Arnold) er en fantastisk spiller, men han bare 18 år gammel. Offensivt er han nok klar, men han må bli mye bedre defensivt. Vi trenger forskjellige alternativer, og det er godt å ha ham tilbake, helt klart.

Fornøyd med Robertson-debut

På motsatt side fikk Andrew Robertson sin første omgang i aksjon som Liverpool-spiller mot Hertha BSC. Selv er han fornøyd og stolt etter opptredenen i Berlin.

Klopp sier han gleder seg til å jobbe videre med en spiller som har «så stort potensial».

UNDER UTVIKLING:
UNDER UTVIKLING:  Liverpools ferske venstreback har mange gode kvaliteter, men Klopp slår fast at potensialet er enda større, og Robertson har mye å lære.

– Du kunne se nøyaktig hva han er god til og hva han må forbedre i løpet av 45 minutter. Fart, gode innlegg, fleksibel og alt det der, oppsummerer Klopp.

– Vi er et dominant lag, eller vi ønsker å være et dominant lag, så da trenger du spillere som kan utgjøre en forskjell, spesielt ute på kanten. Han var god i forsvaret, bortsett fra én eller to situasjoner, men sånn er det alltid. Vi lot ham stå alene, slik vi lot Alberto Moreno være alene i første omgang.

– Hertha er gode på kantene, og de har solide spillere sentralt. Andy må utvikle seg, men det er virkelig en god gutt, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]