Mané trener med laget neste uke

Klopp tror det er plass til både Mané og Salah i Liverpools angrep, og trekker paralleller til Bayern München.

23. jul 2017 kl 22.05 Arild Skjæveland

Etter å ha vært ute siden tidlig april, er Sadio Mané endelig tilbake. Etter planen er han i full trening med laget denne uka, og blir med på treningsleir til Tyskland på onsdag.

Trente fredag

Jürgen Klopp forteller at senegaleseren trente for første gang på fredag.

– Planen er at Sadio skal trene med laget denne uka. Han trente for første gang med medspillere på fredag, med seks spillere som var hjemme, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Alle er glade for at han endelig er tilbake, og for at vi endelig kan bruke Sadio igjen, sier han videre.

Drar paralleller til Bayern

Sadio Mané spilte stort sett på høyrekanten i Liverpools angrep forrige sesong, men etter at Mohamed Salah kom er det mulig han blir flyttet på. Mané har spilt på venstre både for Southampton og RB Salzburg.

IMPONERT:
IMPONERT:  Mohamed Salah har imponert så langt i pre-season.

– I enkelte kamper er det mulig jeg flytter ham, ja. Men Sadio kan spille på høyre og «Mo» kan spille som nummer 10. Ingen problem. «Mo» kan til og med spille som en nummer ni. Han spilte både som spiss og tilbaketrukken spiss for Roma. Vi har mange forskjellige alternativer, sier Klopp videre.

– Bayern Münchens beste lag var med en venstrebeint spiller på høyrekanten og en høyrebeint spiller på venstrekanten. Franck Ribery og Arjen Robben. De var ikke så verst!

– Sadio har spilt på venstresiden før. Ofte er det faktisk lettere for spillere å spille på «motsatt side». Disse to spillerne har ferdighetene og farten til å kunne spille på begge vinger. Selvsagt har vi tenkt på det, men nå handler det om å kunne ha flere alternativer. Vi vil vurdere alle, og så ta avgjørelsen for spesifikke kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]