Mener spilleren påvirkes av agenter

Sportsdirektøren til RB Leipzig langer ut mot folkene rundt Naby Keïta.

27. jul 2017 kl 08.32 Marius Rabben

Ralf Rangnick, tyskernes sportsdirektør, har lenge slått fast at Keïta ikke er til salgs, og Liverpools to gigantbud denne sommeren er blitt blankt avvist av RB Leipzig.

Spilleren selv skal uansett ha informert klubben om at han ønsker seg til Anfield. Ifølge The Guardian har Keïtas agent vært i samtaler med Leipzig-ledelsen onsdag, etter et påstått møte med Jürgen Klopp under turen til Hong Kong.

Men til tross for at tyske medier nylig hevdet at Leipzig også jakter på en erstatter for Keïta, «forventer» Rangnick at 22-åringen fortsatt befinner seg i klubben når overgangsvinduet har stengt.

– Skylder ikke på spillerne

Sportsdirektøren sa under et trenerarrangement i Bochum onsdag at de ettertraktede Leipzig-spillerne blir påvirket av miljøet rundt seg.

– Det bør være noen som leder dem i riktig retning. Guttene selv er ikke problemet her. Det er omgivelsene deres, fortalte Rangnick.

– En hel landsby i Guinea eller noen av folkene nær dem forteller spillerne hvorfor de må gjøre noe med en gang. Jeg skylder ikke på spillerne, la han til, ifølge avisen.

Landsby-kommentaren har fått hard medfart i sosiale medier. Blant andre tidligere Hull-spiller Kamil Zayatte, som i likhet med Keïta er fra Guinea, anklager Rangnick for rasisme via Twitter, mens den guineanske nettavisen foot224.net kaller det et klønete forsøk på å overbevise Keïta om å bli værende.

Guardian har kontaktetspillerens agent om en respons til kommentaren, uten svar.

Koster 48 mill. pund neste sommer

– Jeg forventer at de spiller for oss kommende sesong, fortsatte Rangnick om Keïta og svenske Emil Forsberg, som også er blitt koblet til flere klubber i sommer.

– Begge er enestående spillere som utgjør en forskjell for laget vårt.

Engelsk presse skrev nylig at Liverpool er forberedt på å måtte vente et år på å kjøpe midtbanespilleren, og at de ser på andre alternativer i dette overgangsvinduet.

I kontrakten til Keïta aktiveres nemlig en utkjøpsklausul på 48 millioner pund neste sommer. Så langt skal rødtrøyenes to avslåtte bud ha vært på henholdsvis 57 og 66 millioner pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]