Neymar avgjørende for Coutinhos fremtid?

Enkelte medier melder at et Neymar-salg øker sjansen for at Barca vil ha Coutinho. Andre melder det stikk motsatte.

25. jul 2017 kl 23.03 Lars Frøsland

En rekke Liverpool-supportere har fulgt nøye med på hva som skjer i Barcelona i sommer. Katalanerne har nemlig pekt ut Coutinho som et transfermål, og har allerede lagt inn bud på Liverpool-stjernen.

KJENNER HVERANDRE:
KJENNER HVERANDRE:  Coutinho og Neymar kjenner hverandre fra oppveksten i Brasil og fra landslaget.

Oppi det hele har Barcelona-profilen Neymar vært linket til PSG. Det er antydet at dersom Barça aksepterer et bud på den brasilianske spissen, vil klubben gå «all inn» på Coutinho som hans erstatter.

Derfor håper mange røde supportere at Neymar blir værende i Barcelona.

Det motsatte tilfellet?

Avsisene Globo og Mundo Deportivo hevder dog at en av grunnene til at Barcelona jakter Coutinho, nettopp er å tilfredsstille Neymar, slik at han skal blir værende på Camp Nou. I så fall er det stikk i strid med hva som er antydet tidligere.

Fra før vet vi at Neymar og Coutinho er gode venner, og ingen vil bli overrasket dersom det er sannhet i at de ønsker å spille sammen.

Derfor er det vanskelig for Liverpool-fansen å konkludere med hva som «er best» når det gjelder Neymars fremtid.

Enda mer forvirrende blir det når avisen Parisien melder at Neymar har spurt PSG om å hente Coutinho til den franske hovedstaden.

FRISTENDE:
FRISTENDE:  Bestevenn fra LFC-tiden Suárez, landslags- og barndomskompis Neymar og kanskje historiens beste spiller Messi. Kanskje ikke så rart Coutinho vurderer en overgang?

Vil Liverpool tviholde?

Ønsket Manchester United å miste Ronaldo? Ønsket Liverpool å miste Torres? Ønsket Spurs å selge Gareth Bale? Ønsket Liverpool å selge Alonso?

Svaret er nok «nei». Likevel aksepterer klubber stadig bud på spillere de egentlig ønsker å beholde. Det skyldes jo selvsagt at store summer i klubbkassa er fristende for eiere – samt er det lite appellerende å ha spillere i troppen, som absolutt ikke ønsker å være der.

Enkelte ganger velger dog klubbene å tviholde på spillerne, men oftest blir det salg, når en spiller ønsker seg bort.

Fordelen for Liverpool er at de er i en glimrende forhandlingsposisjon. For det første har Coutinho nylig skrevet under en ny kontrakt – uten utkjøpsklausul. For det andre trives Coutinho i Liverpool, og så langt er det lite som tyder på at brasilianeren vil sette seg på bakbena og sette forholdet til klubb og fans på spill. (Uten at det er blitt rapportert noe håndfast hverken den ene eller andre veien.)

Pengene råder

I tillegg når man ser prisene på spillere i dette overgangsvinduet, vil Liverpool være i posisjon til å forlange et massivt beløp. Trolig opp mot overgangsrekorden fra forrige sesong, da Man Utd hentet Paul Pogba.

For eksempel betalte Manchester City 50 millioner pund for høyrebacken Kyle Walker. Walker er attpåtil to år eldre enn Coutinho.

Andre kjøp som viser hvor mye klubber faktisk må betale i 2017:

Alvaro Morata til Chelsea £70 mill.
Jordan Pickford til Everton £30 mill.
Romelu Lukaku til Man Utd £90 mill.

– Jeg bestemmer

Klopp har vært tydelig på at Coutinho ikke er til salgs, og at han etter sigende er tilfreds med å bli værende i Liverpool.

Jeg bestemmer, sa Klopp i et intervju.

Beroligende ord, men noen vil nok si det ikke er særlig beroligende at han i det hele tatt kommenterer dette. Som oftest er ikke Klopp særlig interessert i å snakke om konkrete rykter og enkeltspillere, før noe er fattet og vedtatt.

Denne transfersagaen kan gå begge veier. Følg med på Liverpool.no for oppdateringer om Coutinhos fremtid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]